fbpx

A Shrooly egy fiatal startup, ami rohamtempóban növekszik, miközben egy nagyon egyszerű, de rendkívül népszerű terméket kínál a vásárlóinak: figyelj az egészségedre, fogyassz több magas hatóanyagú gombát, amit nulla szaktudással, egy hét alatt megtermelhetsz magadnak a Shrooly-val! Mindehhez pedig kapsz egy dizájn terméket, ami a nappalid egyik élő dísztárgya lesz. A gombát egy appal tarthatod karban, a folyamatos rendelést pedig az új gomba törzseket tartalmazó pod-ok garantálják majd. Fifikás üzleti gondolat, letisztult formavilág, szexi ötlet. A két, húszas évei elején járó startupper-vállalkozó, Palánki Dávid és Schaffhauser Sámuel már az alapításig olyan életutat járt be, ami megérne egy filmet és úgy működnek, ahogy a best seller üzleti könyvekben olvashatjuk. Tesztelnek, tanulnak, fejlesztenek és fejlődnek. Interjú egy nem hétköznapi siker sztoriról az üstökösként süvítő alapítókkal.  

Szikra Gabriella neve mindenkinek ismerősen csenghet, miután a Konyhám nevű gasztrokocsmával megmutatta, hogy egy balatoani strandbüfé is kínálhat magas minőségű ételeket. Mindössze két nyári szezon után párjával eldöntötték, hogy télen is kiszolgálják vendégeiket és megnyitották a Konyhám Stúdió 365 nevet viselő éttermet pazar kilátással a Balatonra. A tulajdonossal beszélgettünk.

Az elmúlt időszakban számos olyan fontos magyar alkotás került moziforgalmazásba Magyarországon, amik a jelenről, a ma társadalmáról, annak szereplőiről és azok megküzdésről szólnak, tabuk és szépelgés nélkül. Ebből a sorból magasodik ki a Hat hét, Szakonyi Noémi Veronika és Vincze Máté Artur alkotása, mely az utóbbi évek egyik legerősebb felnövés történetbe ágyazott drámája felelősségről, lemondásról, magányról és gyászról az örökbeadás kérdésén keresztül. A rendezőpárral a karakter megformálásról, a forgalmazás nehézségeiről, a filmet követő visszajelzésekről és az örökbeadás kérdéséről beszélgettünk.

Varga Zsombor már gyakornokként is az autóipar egyik meghatározó és saját területén piacvezető vállalatánál, a Michelinnél dolgozott, ezt követően pedig az ott, valamint a Fordnál a kommunikáció, értékesítés és projektmenedzsment területeken vezető pozícióban eltöltött évek után, hét évvel ezelőtt csatlakozott a világ legnagyobb autógyártójához, a Toyotához, ahol azóta is a …

Hagyományos ételeket igyekeznek elkészíteni diétás alapanyagokkal – ez a mosonmagyaróvári Retek bisztró koncepciója. Balogh Tünde tulajdonossal beszélgettünk a bisztró megnyitásáról, célokról és jövőbeli tervekről

Január végén a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon került bemutatásra Püsök Botond első egészestés kreatív dokumentumfilmje, a Túl közel/Too Close, ami az RTL+ streaming csatornán is megtekinthető. A személyes, őszinte és rendkívül bátor film kapcsán az alkotó mesélt a készítés bensőséges folyamatáról, a szereplők megéléséről és arról, milyen hatással lehet egy ilyen dokumentumfilm a változás előmozdítására. 

Honnan tudhatjuk pontosan, hogy egy étteremben mi kerül a tányérunkra? Mekkora utat tett meg a csirke vagy a zöldség, amíg a villánk hegyére kerül? A Dohány utcai Tatiban a „farm to table” koncepciónak köszönhetően kétségek nélkül lakomázhatunk, itt az étel a legrövidebb úton jut el a helyi termelőtől az asztalunkra. Poisson-Angeli Barbara társtulajdonossal beszélgettünk az étterem koncepciójáról és épülő otthonukról, a biatorbágyi farmukról.

“A vállalkozásom az életemből született és az emberekben zajló változások alakítják, formálják” – írja magáról Kozák-Ágó Szilvia life coach és mozaikcsalád mentor, aki 25 év után hagyta ott a közszférát, hogy éppen a Covid idején elindítsa saját coaching-alapú vállalkozását. Több újragondolást követően ráébredt, a legjobb megoldás az lesz, ha organikusan, önmagából építkezik, hiszen mozaikcsaládosként maga is ugyanazokkal a kérdésekkel, nehéz helyzetekkel és problémákkal  szembesült, amikben most ügyfeleit segíti. Vállalkozása elindítása mellett a mozaikcsalád mibenlétéről, a leggyakoribb nehézségekről és a prevenció és edukáció fontosságáról beszélgettünk. 

mozikban is erős nézőszámmal teljesítő közönségfilm a streamen is nagyon népszerű. Kerékgyártó Yvonne rendezővel a forgatást megelőző rengeteg munkáról, a Balaton filmbéli karakteréről, a felnövés kérdéseiről és a hiteles ábrázolásról beszélgettünk. 

Tamás sokoldalú üzletvezető gondjaira bíztak. Vele beszélgettünk az üzlet eszmei megszületésének történetéről és a különleges csemegékről, amiket kínálnak.
SHARE

Hírek