fbpx

A „Zero Waste on Renewables” szemlélet újdonságnak számít a megújuló energia szektorban, azonban Szűcs Marcell, a Dimensim társalapítója, ügyvezető igazgatója, valamint Csapó Dániel társalapító szerint hatalmas potenciál van a megvalósításában. A zöld energia pazarlás elleni harcban élen járó startup informatikával és akkumulátor kutatással foglalkozó vezetőivel a nemzetközi piaci bevezetésük előtt beszélgettünk.

alkotói énjéről, következő filmjéről, a mesevilágról, a streaming és a mozi csatájáról valamint a social média helyzetéről beszélgettünk. 

A drónok technológiai fejlődése és a potenciális üzleti alkalmazások széles skálája mára fontos szerephez juttatott egy speciális szegmensben úttörő és piacvezető vállalkozást. Az ABZ Drone egy fontos területen, a mezőgazdaságban tölt be első helyet, emellett pedig a piaci edukációra és nemzetközi terjeszkedésre koncentrál. Azonban az önálló működés és az emberi erőforrások nélküli drónműködtetés előrehaladottabb rendszerek kidolgozását igényli, amelyhez a jogszabályoknak is alkalmazkodniuk kell. A következő 3-5 évben várható további fejlődés a drónok terén, beleértve az önálló működést és a jogi keretek aktualizálását. A cég pedig már most komplex technológiai integrációt kínál és rendelkezik magas színvonalú képzéssel, amely vonzza résztvevőket. Török Gyula ügyvezető-tulajdonossal, az ABZ Drone vállalatról, a drónok felhasználási lehetőségeiről, a piaci terjeszkedésről, a képzési lehetőségekről és a jövőbeli fejlődési kilátásokról beszélgettünk.

Elhivatottság, ötletgazdagság és előremutató gondolkodás jellemzi a Leeb és Klein család által, már harmadik generációban működő Hotel Hochschober történetét, továbbá az az elkötelezettség, miszerint vendégeiknek valami különlegeset, valami mást, szokatlant kínáljanak szabadságuk eltöltésének idejére. 1929-ben a Leeb család 1. generációja egy kisebb fogadót létesítetett Turrachon, „Gasthof Hochschober” néven, arra gondolva, hogy az idilli táj rendkívüli ötleteket igényel. Akkor még nem sejtették, hogy a őket követő 2. és 3.generáció egy fantasztikus dimenziójú szállodát varázsol majd kis fogadójukból, mégis alapgondolatukat, amely ma is a Hochschober filozófia kiindulópontja, már akkor megfogalmazták: a vendégek számára a mesés természeti tájban egy kellemes hangulatú és jó közérzetet biztosító légkör megteremtése volt.

A street food irány és a barbecue technika használata egyfajta divattá vált. Bebizonyosodott, hogy azok az emberek, akik évekkel ezelőtt el sem tudták volna képzelni, hogy csurogjon le a könyökükről a szaft egy étteremben, azok most irdatlan mennyiségű húsokat fogyasztanak el nem puccos körülmények között. Ezt az életérzést egyre többen keresik! Az idén hetedik születésnapját ünneplő Smokey Monkey BBQ egyik tulajdonosával, az ételek minőségéért felelős Pál Róberttel beszélgettünk az étterem – és vele párhuzamosan a fogyasztók – fejlődéséről, a BBQ technikákról és a smashed őrületről, majd rövid látogatást tettünk a Smashy burgerezőbe.

A Shrooly egy fiatal startup, ami rohamtempóban növekszik, miközben egy nagyon egyszerű, de rendkívül népszerű terméket kínál a vásárlóinak: figyelj az egészségedre, fogyassz több magas hatóanyagú gombát, amit nulla szaktudással, egy hét alatt megtermelhetsz magadnak a Shrooly-val! Mindehhez pedig kapsz egy dizájn terméket, ami a nappalid egyik élő dísztárgya lesz. A gombát egy appal tarthatod karban, a folyamatos rendelést pedig az új gomba törzseket tartalmazó pod-ok garantálják majd. Fifikás üzleti gondolat, letisztult formavilág, szexi ötlet. A két, húszas évei elején járó startupper-vállalkozó, Palánki Dávid és Schaffhauser Sámuel már az alapításig olyan életutat járt be, ami megérne egy filmet és úgy működnek, ahogy a best seller üzleti könyvekben olvashatjuk. Tesztelnek, tanulnak, fejlesztenek és fejlődnek. Interjú egy nem hétköznapi siker sztoriról az üstökösként süvítő alapítókkal.  

Szikra Gabriella neve mindenkinek ismerősen csenghet, miután a Konyhám nevű gasztrokocsmával megmutatta, hogy egy balatoani strandbüfé is kínálhat magas minőségű ételeket. Mindössze két nyári szezon után párjával eldöntötték, hogy télen is kiszolgálják vendégeiket és megnyitották a Konyhám Stúdió 365 nevet viselő éttermet pazar kilátással a Balatonra. A tulajdonossal beszélgettünk.

Az elmúlt időszakban számos olyan fontos magyar alkotás került moziforgalmazásba Magyarországon, amik a jelenről, a ma társadalmáról, annak szereplőiről és azok megküzdésről szólnak, tabuk és szépelgés nélkül. Ebből a sorból magasodik ki a Hat hét, Szakonyi Noémi Veronika és Vincze Máté Artur alkotása, mely az utóbbi évek egyik legerősebb felnövés történetbe ágyazott drámája felelősségről, lemondásról, magányról és gyászról az örökbeadás kérdésén keresztül. A rendezőpárral a karakter megformálásról, a forgalmazás nehézségeiről, a filmet követő visszajelzésekről és az örökbeadás kérdéséről beszélgettünk.

Varga Zsombor már gyakornokként is az autóipar egyik meghatározó és saját területén piacvezető vállalatánál, a Michelinnél dolgozott, ezt követően pedig az ott, valamint a Fordnál a kommunikáció, értékesítés és projektmenedzsment területeken vezető pozícióban eltöltött évek után, hét évvel ezelőtt csatlakozott a világ legnagyobb autógyártójához, a Toyotához, ahol azóta is a …

Hagyományos ételeket igyekeznek elkészíteni diétás alapanyagokkal – ez a mosonmagyaróvári Retek bisztró koncepciója. Balogh Tünde tulajdonossal beszélgettünk a bisztró megnyitásáról, célokról és jövőbeli tervekről
SHARE

Hírek