A balkán és török konyha találkozása
Teljesen új koncepcióval és egy delivel tér vissza a Lánchíd utca egyik régi motorosa, a Meat Boutique. A Lánchíd utca lábánál rejtőző étterem konyháját a hagyományos balkán és török ízek jellemzik, modern megközelítésben.
10 éves a Kubik Coworking
Vajon hogyan élte túl a coworking piac az elmúlt évek kihívásait és mivel lehet ma motiválni a kissé megszorongatott vállalkozó réteget, hogy kiszakadva a kanapé kényelméből betérjen egy közösségi térbe dolgozni? A Kubik az egyik legszebb környezetben, a Jászai Mari téren várja tizedik éve alkalmi és állandó bérlőit. Mocsári Évi társtulajdonost kérdeztük az utóbbi évek kihívásairól, örömeiről és működésük alapvetéseiről.
Fúziós ázsiai bisztró a Hunyadi téren
Három gyerekkori barát működteti Budapest legprogresszívebb ázsiai bisztróját, a Zen Eatery, ahol a különböző textúrájú és ízvilágú ételek ismerősek lehetnek, mégis egy teljesen új formában öltenek testet: a sajtburgert tekercsben, a pho levest pedig ramennel eheted. Mindez pedig megfizethető áron, magyar pénztárcára szabva.
Összelegóztunk magunknak egy jókedvű játékot
A hiphop születésének ötvenedik évfordulója alkalmából elkészült a Budapest Open Mic Podcast sorozata, ahol a hazai hiphoptörténelem került terítékre. Ez a hiánypótló sorozat bemutatja a magyar hiphoptörténet fejlődési ívét a legfontosabb képviselőin keresztül. Az egy-egy korszak kiemelkedő alakjait bemutató beszélgetéssorozat kétségkívül legmeghatározóbb résztvevője Geszti Péter volt, akinek szakmai és személyes életútját az értő fülű producer és zenei szakértő, Bánkuti Dániel vesézte ki. A beszélgetés első részéből izgalmas részletekre derült fény a Rapülők zenekar megalakulásától a kilencvenes évek pezsgésén át a siker vonatkozásairól.
“A dolce vita lényege az egyensúly!” – Gianni Annoni az olasz-magyar gasztronómiáról
z olasz gasztronómia szíve Magyarországon is dobog: Gianni Annoni története és sikerei a Trattoria Pomo D’oro-ban nemcsak egy étteremről, hanem egy életérzésről is szólnak. A mediterrán konyha varázsát és tradícióit elhozva, Gianni 21 évvel ezelőtt alapította meg éttermét, amely mára a hazai gasztronómiai színtér egyik kiemelkedő pontjává vált. Az olasz életmód, az „édes élet” titka az egyensúly, amely nemcsak az ízekben, hanem a mindennapi működésben is megnyilvánul. Beszélgetésünkben az étteremtulajdonos betekintést nyújt az olasz konyha rejtelmeibe, a pizza készítés hagyományaitól kezdve a minőségi alapanyagok iránti elkötelezettségig, miközben elmeséli, hogyan vált a Trattoria Pomo D’oro egy kis itáliai szigetté Budapest szívében.
Kulturális menedék – Dante Közösségi Alkotótér
210 önkéntessel, crowdfundinggal, kilenc hónapnyi előkészülettel nyitotta meg a Dante Közösségi Alkotóteret a két alapító, Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor, akik magukat színész helyett színházcsinálóként, a Dantét pedig színház helyett összművészeti alkotótérként szeretik említeni. A Margit-negyed program kínálta lehetőség kapcsán a nyitásig vezető útról, ambíciókról és dédelgetett terveikről beszélgettünk.
Rejtett gyöngyszem Zánkán – felfedeztük a Zen Gardent
Egyre többen szeretnek bele a téli, szezonon kívüli Balatonba – számukra tökéletes kikapcsolódási lehetőségeket nyújt az egész évben nyitva tartó zánkai Zen Garden. Választhatunk sportolási lehetőségek, kerékpározás, szauna, masszázs vagy a közel hathektáros terület szívében kialakított, sziklákkal és növényzettel körülvett medence között. A komplexum külső vendégek számára is nyitott étterme, a Bamboo Bistro prémium színvonalú fogásokkal és csodás ételkompozíciókkal várja a látogatókat. A budapesti fine dining éttermek világából érkezett séffel, Krasznai Norberttel és a tulajdonossal, Haraszti Zsolttal beszélgettünk.
Nem mindenkinek szabad vezetővé válni
Robert Hogan és Dr. Joyce több évtizedes kutatással bizonyította, hogy a személyiségnek milyen hatása van a szervezet hatékonyságára. A Hogan Assessments a munkaalkalmasságot és vezetői képességeket mérő személyiségtesztet elsőként intézményesítette a világon. Fehér Zsolt a Hogan Assessments személyiségteszt-fejlesztő cég Európáért felelős ügyvezetőjének pozíciójából lépett elő a cég üzletfejlesztési alelnökévé, a munkakört korábban csak amerikai állampolgárságú szakemberek töltötték be. A HR tanácsadás területén így ő az első magyar felsővezető az Egyesült Államok piacán. Ennek kapcsán kérdeztük a szakembert.
Latin-amerikai gasztroutazás Budán
Az Arany Kaviár Étterem egyik tulajdonosa, Molnár Attila és a kolumbiai fejlesztő-kutató séf, José Guerrero egy olyan multikulturális konyhát álmodtak meg, ahol magyar alapanyagok fúzióra lépnek a latin-amerikai konyha fűszerezésével a baszk szemlélet nyomában. A budai vár tövében meghúzódó Umo egy páratlan élményt nyújt mindenkinek – aki belép a kertbe, garantáltan egy másik világban találja magát!
“Nem akarok multicéget, mert nem lenne önazonos”
2007-ben, egy véletlen folytán alapította meg nyílászáró- és árnyékolástechnikai vállalkozását, az Euroline Ablak Kft-t Szabó Levente. A tulajdonos-cégvezetővel a piaci kilátások és lehetőségek mellett az építőiparról, a lakossági ügyfélkör fontosságáról, a gazdasági kihívásokról és a lélekkel és szeretettel gondozott vállalkozás módszeréről beszélgettünk.