Home»Lifestyle»Az élvezetek csúcsa

Az élvezetek csúcsa

0
Shares
Pinterest Google+

Elhivatottság, ötletgazdagság és előremutató gondolkodás jellemzi a Leeb és Klein család által, már harmadik generációban működő Hotel Hochschober történetét, továbbá az az elkötelezettség, miszerint vendégeiknek valami különlegeset, valami mást, szokatlant kínáljanak szabadságuk eltöltésének idejére. 1929-ben a Leeb család 1. generációja egy kisebb fogadót létesítetett Turrachon, „Gasthof Hochschober” néven, arra gondolva, hogy az idilli táj rendkívüli ötleteket igényel. Akkor még nem sejtették, hogy a őket követő 2. és 3.generáció egy fantasztikus dimenziójú szállodát varázsol majd kis fogadójukból, mégis alapgondolatukat, amely ma is a Hochschober filozófia kiindulópontja, már akkor megfogalmazták: a vendégek számára a mesés természeti tájban egy kellemes hangulatú és jó közérzetet biztosító légkör megteremtése volt.

Ma a Hochschober szálloda egy ámulatba ejtő „rejtekhely”. A csodálatos, lankás hegyvonulatokból álló Nockberge (Nock hegység) egyik fennsíkján, az 1763 m tengerszint feletti magasságban pompázó Turrachi fennsíkon (Turracher Höhe) áll, fenyőerdők közepette,  közvetlen a Turrachi tó (Turracher See) partján. Kevés osztrák szálloda dicsekedhet tóparti fekvéssel, hiszen a tó mindössze pár lépésre tündököl a szálloda épületétől.  A Turrachi tó érdekessége, hogy rajta keresztül fut át a két osztrák tartomány, Karintia és Stájerország határa. E vidéken nem csak három festői hegyi tó: a „Turracher See“, a „Schwarzsee“, és a „Grünsee“, hanem Ausztria legnagyobb egybefüggő cirbolyafenyő erdeje várja az idelátogatókat. Ez az álomszép táj, a kristálytiszta hegyi levegő és a gazdag szabadidős kínálatok együttese által, minden generáció számára egyaránt ideális hely a szabadság eltöltésére. 

A szálloda felszereltsége és szolgáltatásainak színvonala a legmagasabb igényeket is kielégítik. A vendégeket a Hochschober filózófia értelmében a szállodában éppúgy, mint a természetben, kedvük szerinti úgynevezett „HochschoberN” – azaz egyfajta „Hochschoberolás” várja: ez pedig a napi 100, különböző pazar élvezet sokasága, melynek értelmében a szálloda egy világkörüli utazásra csábítja vendégeit: egyik különleges helyről a másikra, tereken és időkön, régiókon és kultúrákon keresztül.

A Hotel Hochschober arra ösztönzi vendégeit, hogy klímabarát módon utazzanak: lehetővé teszik az elektromobilitást a helyszínen e-töltőállomásokkal és elektromos kerékpárokkal.

A Hochschober szálloda vendégeit olyan páratlan ötletekkel kívánja meglepni, amelyek elsőre talán őrülten hangzanak. Ugyanakkor ezen ötletek megvalósítását a legapróbb részletek átgondolása előzte meg: a tulajdonos család elhivatottsága, számos világkörüli tanulmányútjuk, és nem utolsósorban az autentikusságra való törekvésük. Ezen „néma”, de aktív csodáknak köszönhetően a vendég az első pillanattól kezdve elmerül a lazulásban: mert a hammam gyengéd mosdatása oldja a mindennapi feszültséget, a melegített vizű ún. „tófürdőben” való úszkálás élénkíti a hangulatot, a panorámás szaunákban való időzés  egyszerre felmelegít és felfrissít. Akár a csillagos ég alatt is pancsolhatnak a vendégek a 3 szabadtéri „szikla” perzsgőfürdőben, melyek az Alpok legmagasabban felvő medencéi, a Kína Torony teaszertartása pedig serkenti az érzékeket. Ezenkívül az 5000 m2 alapterületű, fantasztikus „Kristall”/Kristály spa és wellnessrészleg mintegy 70 különböző masszázs és kezelések széles skáláját kínálja.

A szálloda nagy hangsúlyt fektet úgy a családos vendégek, mint a párok kényeztetésére is. A hotel gyermekgondozói és a tájat jól ismerő szállodai dolgozók olyan gazdag témákat kínálnak, melyek a természet kincseit kicsik és nagyok számára egyaránt különösen érdekessé varázsolják. „Pihenjen szeretteivel, fedezze fel a Hochschober rejtekhelyet, élvezze az 5.000 m2 területű spa & wellnessrészleg végtelen kínálatát, vagy a kezeléseket, akár kettesben is. Szenteljen magának, partnerének, családjának még több szeretetteljes időt!”  – hangzik az invitáló filozófia. Az elegáns, alpesi stílusban berendezett szobák és lakosztályok a hegyvidéki természet érzetét keltik. A nemes anyagok és a dekoratív részletek kényelmes lakókörnyezetet biztosítanak kicsik és nagyon számára egyaránt. A különleges kulináris kínálat és élvezet szintén része a szálloda filozófiájának. A vendégek kedvükre válogathatnak az ételek gazdag kínálatából és élvezhetik az ízek élményvilágát, melyet a reggelinél, az imbisz – büféebédnél, és az 5 fogásos gourmet vacsoránál az alpesi konyha természetes, kiváló minőségű regionális biotermékei, a klasszikus karintiai ételváltozatok, vagy az Alpok-Adria régió gasztronómiai ötvözetei garantálnak. A Hotel Hochschober Ausztria első szállodájaként immárom 10 éve kínál vegán és vegetáriánus alternatívákat az étkezésekhez, szintén regionális és szezonális alapanyagokból, de a legjobb, hogy ez mind benne foglaltatik az szobaárban.

„Az exponált fekvés mindig is egyedülálló ötleteket követelt meg.” – vallja Martin Klein, a szálloda egyik tulajdonosa.

A hegyvidéki nyár, mely május végétől október végéig tart, gazdag és aktív programot kínál a természet világában, annak felfedezésére és élvezetére. Ráadásul a magaslati levegő bizonyítottan jótékony hatással van az egészségre, a levegő pollenmentes és a hegyen nincs tikkasztó hőség. A Turrachi fennsík ideális terepet nyújt a nordic-walking, a hegyi futás kedvelőinek, a mountainbike-túrák szerelmeseinek egyaránt. Az idelátogató változatos hegyi gyalogtúra útvonal kínálatból választhata könnyebb hegyi sétákon és túrákon túl, mint pl. a „3 tó túra”, mely a vidék egyik legszebb túrája: egy kellemes gyalogtúrával körülbelül 20 perc alatt megkerülhető a Turrachi tó.  A Turrachi fennsík három tava: Turrachi tó, a Grünsee, és a Schwarzsee közül a Turrachi tó a legnagyobb. Legmélyebb pontján akár 33 méter mély. De nagyobb fizikai állóképességet megkívánó túrázásra is van lehetőség, akár 2.441 m-ig, a Nockberge legmagasabb csúcsára. A megfáradt túrázókat, sportolókat a szállodához tartozó két alpesi menedékház várja megpihenésre.

Szálloda több ezernyi van, Hochschober csak egy! 

Nyáron a Turrachi tó csodálatos szabadidős területté válik. A tóparti fekvést kihasználva a hotel ún. „Marina Board” részlegében mindenféle eszköz megtalálható a vizi sportok kedvelői számára, mint a SUP, vízibicikli, kajakok, vagy egy szokványos csónak. Természetesen a mentőmellény gyerekeknek és felnőtteknek is biztosított.

„Nocky Flitzer”, az egész évben üzemelő ródlipálya vidám időtöltést jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Éles kanyarok a cirbolyafenyőerdőben, körívek, hullámpályák és ugratók – az összesen 1,6 km hosszú ródlipálya egyedülálló élményt nyújt. A hotel napi aktuális gazdag programkínálatát a recepciónál található, német és angol nyelvű   “Turracher Kurier” hírmondó közli, melyben részben ingyenes, pl. vezetett gyalogtúra, vagy kínai teaszertartás, stb., részben pedig fizetett ajánlatok, pl. masszázs kínálat, szerepelnek.

Csillogó kincs a „Grünsee” tóban!  

A 12 m mély tó egy különleges kincset rejt magában. Egy speciális széfben közel 500 palack bort érlelnek 2021 októbere óta. Ennek a kísérletnek az ötlete Szigeti Norbert és Birgittől, a burgenlandi A-Nobis pezsgőpincészet tulajdonosaitól született meg. A szálloda saját borai a burgenlandi Hotel Hochschober dűlőjében érlelődnek. Az ún „Julia” pezsgőt a tulajdonosok, Karin Leeb és Martin Klein, leányukról nevezték el. Majd 2029-ben kerülnek az üvegek felbontásra, amikor a Hochschober 100. születésnapját ünnepli.

Néhány nyári Hochschober tipp

„Jóga a hegyen” hetek 

június 2-7, június 9-14: Vinyasa jóga, 

június 16-21: jóga és Zen meditáció, 

június 23-28: boldogság jóga, 

június 30- július 5: Yin és Vinyasa jóga, 

szeptember 29. – október 4.: jóga és Zen meditáció, 

október 13-18.: Yoga & Spa. 

Családi nyár: bónusz hetek június 29 és július 21 között. Előszezoni ár, vonzó szállás kedvezmények  gyermekek és fiatalok számára.

Párok, barátok és egyéni utazók számáranyári bónusz hetek. Használja ki a az előszezon kedvező kínálatát június 29  – július 21 között

Nyári bonusz hetek: június 29 – július 2 között, olcsóbb előszezoni árakkal. Gyermekes családok számára kedvezmény a szállás árából. 

Szauna napok: szeptember 22-27 között szauna szeánszok a világ minden tájáról

Hotel Hochschober

„Kaltbaden” –  avagy hideg vízben való merülés.  – szeptember 8-13.

A hidegterápia speciálisan képzett Hochschober-szakértők vezetésével történik. Megfelelő gyakorlatokkal és megfelelő légzéstechnikával hamarosan kellemesnek találja az ember a  hideget. A „jutalom” a boldogság érzése, mivel a szervezet endorfinokat szabadít fel. A hidegmerülés bizonyítottan pozitív hatással van testre és lélekre.  A nyári hónapok különösen ideálisak a hideg fürdőzéshez, mivel a Turrachi tó vízhőmérséklete elériheti akár a  20 C-t. Előzetes orvosi vizsgálat szükséges..

Előző cikk

Felívelőben a street food mozgalom

Következő cikk

This is the most recent story.