Amióta fejlődőben van a robotika, visszatérő félelem, hogy a mesterséges intelligencia elveszi a munkánkat. Bár sokan az ipari forradalomhoz hasonlítják az Ipar 4.0-nak is hívott digitális átalakulást, amelyet egy új, jobb világ eljöveteleként emlegetnek, a valóság ennél jóval komplexebb. Bár egykoron a gépesítés következményeként régi munkahelyek tűntek el, de újak is születtek, most a fizikai munkát végző dolgozóknak kevesebb esélyük van elhelyezkedni a technológiai szektorban.

Még mielőtt a koronavírus-járvány betört az országba, számos szakértő újabb válság közeledéséről beszélt. Nem lehetett biztosan tudni, hogy bekövetkezik-e, de a hatékonyság növelése érdekében, valamint egyes ágazatok átalakulása következtében számos vállalat és iparág radikális lépésekre szánta el magát. A cikk eredetileg a Business Class Magazin 2020/01. számában jelent meg. Az …

Válságos évek következhetnek az autógyártásban, és bár nem először következik be a szektort erősen megrengető gazdasági recenzió, a kilátások nem kecsegtetnek túl sok jóval.

Kik fognak hirdetni, mit mondanak majd, és milyen csatornákon?

A siker akkor édes csak igazán, ha önerőből fakad. Ha feldobnák nekem a labdát azzal a kéréssel, hogy nevezzek meg néhány iparágat, ahol a nők az idők során szinte mindvégig alulreprezentáltak voltak, nem lenne nehéz feladatom. A válasz egyszerű: az autóipart helyezném a piramis csúcsára. De ez nem lesz mindig így!

Az előző részt úgy zártam, hogy a következő alkalommal bemutatom az óraipar eddig legnagyobb válságát. Viszont a jelen szám témája a nők, ilyenkor pedig semmiképpen sem illik válságokról írni, beszéljünk inkább a női órákról.

Apró asztalok, a régi idők emlékeit idéző rajzos tapéták, otthonos, bájos közeg, és a francia konyha jegyeit viselő remek ételek. A Kertész utcában elhelyezkedő étterem jellegéhez tartozik, hogy minden nap a piacról frissen hozott alapanyagokkal dolgoznak, így az étlap minden nap cserélődik. Sulyok Miklóssal, a 18 éves M. étterem tulajdonosával beszélgettünk a „falra hányt” történetekről és a koncepcióról.

Napjainkban már nemcsak a szerető feleség, a gondoskodó családanya, a példás háziasszony és a megbízható barátnő feladatkörében kell helyt állniuk, hanem kiváló munkaerőnek, vezetőnek, politikusnak is kell lenniük. A következő összeállításunkban olyan divatházakat mutatunk be, amelyek a kifinomultság és az időtlen női szépség elsöprő erejéből építkezve esztétikus kollekciókkal hódítják meg a világot.

A fermentált vadnövényekre épít a fine-dining köntösbe burkolt, tradicionális magyar ízeket felidéző Salt. A következő Michelin-csillag-gyanús étterem koncepciója rendhagyó: a lakáséttermekre jellemző élményvacsorákkal várja vendégeit. Az étterem filozófiájáról a tulajdonosokkal, Tóth Szilárd séffel és Boldizsár Máté étteremvezetővel beszélgettünk.