Home»Cross»INNOVÁCIÓ ÉS TISZTA INSPIRÁCIÓ A VI. FLOW LEADERSHIP KONFERENCIÁN

INNOVÁCIÓ ÉS TISZTA INSPIRÁCIÓ A VI. FLOW LEADERSHIP KONFERENCIÁN

2
Shares
Pinterest Google+

Verseléssel indult a VI. Flow Leadership Konferencia a Flow Csoport és a Human Telex Consulting szervezésében, amely immáron 6. éve kínál egy teljes napot a vállalatvezetőknek, hogy rákapcsolódva a flow-élményre, izgalmas előadásokon és színes programokon keresztül nyerjenek egy nap színtiszta inspirációt, kapcsolatépítési lehetőségeket, feltöltődést és kikapcsolódást. A rendezvény idén április 11-ére esett, így az opening keynote előtt egy néhány perces, asztaltársasági bemutatkozás vette kezdetét a költészet napjának jegyében, természetesen verselve. A hazai és a szép számmal megjelent nemzetközi résztvevő és előadó lendülete és a jó hangulat egész nap kitartott, a flow-élménynek otthont adó Kempinski Hotel Corvinusban.

ÖNMAGUNK INSPIRÁLÁSA

Az első interaktív előadásban Suzanne és Enrique Zaldiva a leadership, vagyis a vezetés személyes folyamatát mutatták be. A házaspár eddig több mint 25 évet tanított a világ legkülönbözőbb egyetemein, és bár mindketten nagyon elfoglaltak, útban Firenze felé – ahol a 30. házassági évfordulójukat ünneplik –, tettek egy kis kitérőt, hogy megosszák tapasztalataikat a 2017-es Flow Konferencia résztvevőivel.

Suzanne M. Zaldivar (vezetésfejlesztési tanácsadó): „Nagyon jó a fogadtatás, nagyszerűen érzem magam Magyarországon, több év után újra. Büszke vagyok arra, hogy itt lehetek. A konferencia lenyűgöző és nagyon innovatív több szempontból is: mint technológiai közösség és társaság. Ez egy jó lehetőség arra, hogy a résztvevők, megosztva ötleteiket, motiválják egymást.”

Enrique J. Zaldivar (vezetésfejlesztési tanácsadó): „A vezetői innováció és az előremutatás megteremtésének alapfeltétele a megfelelő önismeret. Fontos, hogy hitelesek legyünk, amelyhez nagyon jól kell ismernünk önmagunkat, és mindezt egyensúlyban kell tartanunk céljaink elérésével. Különbséget kell tennünk kreativitás és innováció között. A kreativitás nem több, mint egy elképzelés, egy ötlet. Az innováció révén lesz realitás egy-egy briliáns gondolatból, ez kell ahhoz, hogy megvalósuljon. Egy jó vezetőnek pedig mindig erre a célra kell fókuszálnia, mindig tudnia kell, hogy milyen célért cselekszik. Éppen ezért a vezetőknek fontos odafigyelniük önmagukra, megtartaniuk mentális egészségüket akár jógával, akár más kikapcsolódási formával, amely megteremti a test és a lélek harmóniáját.”

MEGÁLMODNI, ELINDÍTANI, SIKERRE VINNI

Izgalmas kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott a délelőtt, olyan közéleti szereplőkkel, mint a két televíziós szakember: D. Tóth Kriszta, a WMN alapító-főszerkesztője és Pistyur Veronika, a Bridge Budapest egyik alapítója és megálmodója. A két meghatározó női vezető mellett Simó György kockázatitőke-befektető, a 3D-nyomtatás hazai úttörője ült le megvitatni olyan témákat, mint a jó vezetői attitűd vagy a félelmeinkkel való szembenézés.

D. Tóth Kriszta: „Először vagyok ezen a konferencián, Paskuj Iván hívott meg. Panelbeszélgetésben vettem részt Simó Györggyel és Pistyur Verával, melynek keretében üzleti döntésekről, attitűdökről, életutakról, inspirációkról, sikerekről és kudarcokról beszélgettünk. Megosztottuk tapasztalatainkat arról, hogy saját cégünk vezetőjeként hogyan oldjuk meg a konfliktusainkat. Nagyra értékelem, hogy ez az esemény lehetőséget ad a személyes találkozásra, hogy egymás szemébe nézve tudjunk megvitatni dolgokat ma, amikor már mindenki online platformokon kommunikál.”

Simó György (ügyvezető igazgató, kockázatitőke-befektető, a 3D-nyomtatás hazai úttörője): „Egy innovációról szóló kerekasztal-beszélgetésre kértek fel előadónak, amelyet szívesen elfogadtam, több okból is. Egyrészt, mert itt arról beszélhettem, amivel foglalkozom, másrészt mert igen nagyra tartom a beszélgetőpartnereimet, D. Tóth Krisztát és Pistyur Veronikát, akikkel már a felkészülés is nagy élmény volt. Bár ez az első alkalom, hogy részt veszek ezen a konferencián, az a tapasztalatom, hogy rengeteg az érdeklődő, akik egy homogén közönségként viselkednek. Azt hiszem, ez a szervezőknek köszönhető, láthatóan nagy hatásuk van azokra, akikkel együtt dolgoznak.”

TRADÍCIÓ ÉS INNOVÁCIÓ

Egy szekció-előadás keretében Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi perjel arra mutatott rá, hogyan kapcsolódhat a vállalkozó kedv és a frissesség a hagyománnyal és a spiritualitással. Kifejtette, milyen példát és inspirációt jelenthet az üzleti élet vezetőinek egy ezeréves monostor szervezeti, illetve személyes megközelítésből. Kifejette, hogy a főapátság egy szeretetközösség, amelyben a szerzetes egy elkötelezett személy, aki Istent kereső életet él. Ehhez belső átalakulásra van szükség, amelyet különböző módszerek segítségével próbálnak elérni. Egyrészt az imádságnak és a munkának a harmóniájában szeretnének élni, illetve megteremteni a lehetőséget, hogy a szerzeteseknek napi 3 óra álljon rendelkezésére olvasásra. Ezt a belső átalakulást fogadalommal vállalja a szerzetes: el kell köteleződnie egy közösségben, elfordulnia a világi élettől, tökéletességre és engedelmes életre törekednie egy apát irányítása alatt.[/ms_custom_box]

Hortobágyi T. Cirill (pannonhalmi perjel): „Már harmadik alkalommal veszek részt ezen a konferencián, ezúttal előadóként. A Flow Csoporttal régóta kapcsolatban vagyunk, mivel egy kis szervezetfejlesztés indult nálunk, a találkozások pedig személyes barátsággá alakultak. Úgy gondolom, ezek az események valóban hasznosak, hiszen itt megismerkednek a különböző élettapasztalatokkal rendelkező emberek, a tapasztalataikat pedig témákhoz kapcsolódva osztják meg, ezáltal gazdagítva egymást. Előadásomban arra próbáltam rámutatni, hogyan lehet a tradíció–innováció metszéspontjában maradni. Mi egy ősi szervezet vagyunk, a főapátságot Géza fejedelem alapította, és így a szervezetünk alapcélkitűzése azóta sem változott. Ugyanakkor mindig az adott kor paradigmái között élünk, azokra a kihívásokra próbálunk válaszolni. Ha az eszményt keressük, akkor az az ősi, az eredeti, ami a Szentírásban, a keresztény regulában van, és arra keresünk megoldást, hogy a mai technológia eszközeivel hogyan lehet érvényesíteni.”

MIT TANULHATUNK A STARTUPOKTÓL?

Tőtös Zsolt (HTC) vezetésével kerekasztal-beszélgetés folyt a startupokról is, amelynek résztvevői Bengyel Ádám, a FoxPost Zrt. alapítója és vezérigazgatója; Szekeres Péter, a Neticle Technologies egyik alapítója és Zalai Ágnes, a Nosalty online gasztronómiai és receptoldal, (korábban Concord) voltak. A beszélgetés témája a startup és a közép- vagy nagyvállalat közti különbség volt, és az, hogy vajon tőlük eltérően működnek-e.

Báthory Balázs (MOL Group, résztvevő): „Szinte minden évben eljövök erre a konferenciára, amelyet legtöbb alkalommal magam finanszírozok, a saját vezetői képzésem céljából. Nagyon sokat lehet tanulni az előadóktól és a résztvevőktől is. Ezek a kisebb beszélgetések, kiscsoportos foglalkozások legalább annyira hasznosak, mint a nagyelőadások”

Fotó: Kiss András

A teljes cikket olvassa el a Business Class Magazin ÉLENJÁRÓK című lapszámában!
Fizessen elő nyomtatott vagy digitális formában!

Előző cikk

BRIDGE BUDAPEST, AVAGY A STARTUPOK MEKKÁJÁBA VESZVE

Következő cikk

UTAZÁS A POKOLIAN SÖTÉT ÉS A REMÉNYEKKEL TELI JÖVŐBE