Home»Online»KLINIKAI MEGBÍZHATÓSÁGÚ EKG-MÉRŐ, AMELY EGY FARZSEBBEN IS ELFÉR: WIWE

KLINIKAI MEGBÍZHATÓSÁGÚ EKG-MÉRŐ, AMELY EGY FARZSEBBEN IS ELFÉR: WIWE

0
Shares
Pinterest Google+

Egy magyar startup kifejlesztett egy bankkártya méretű eszközt, amely bármikor, bárhol pontos információkat ad szívünk állapotáról, megelőzve ezzel a stroke vagy a hirtelen szívmegállás bekövetkezésének veszélyét. Farkas Emese marketingigazgatót kérdeztük a szoftver egyediségéről, képességeiről és megbízhatóságáról.

Mikor és hogyan született meg a WIWE alapötlete?
2014 őszén vágtunk bele az applikáció fejlesztésébe, ami körülbelül 2 évet vett igénybe. Az algoritmus hátteréhez szükséges kutatást Dr. Kozmann György professzornak és a Pannon Egyetem csapatának köszönhetjük, amely több évtizeden át zajlott. Mi elsősorban a világ vezető halálokára, a szív- és érrendszeri megbetegedésekre szerettünk volna megoldást találni, hiszen 4-ből 3 haláleset megelőzhető lenne rendszeres EKG-vizsgálattal!

Miben egyedülálló ez az applikáció a piacon?
Az eszköz bárhol, bármikor képes a klinikai szintű EKG mérésére, amit orvosi segítség nélkül értékel ki. Emellett a világon egyedülállóan képes a stroke és a hirtelen szívmegállás kockázati értékelésére. Mindemellett az egészséges életmód kialakításához szükséges tippeket, lépésszámlálót és kalóriaszámlálót is magában foglal. Önműködően állít össze egészségnaplót a vizsgálati eredményeinkről, melyben követhetjük a tendenciákat, és amelyet az egész család használhat.

Hogyan képes előre jelezni a szívprobléma, a stroke és a hirtelen szívmegállás bekövetkezésének veszélyét?
A beépített intelligens algoritmus az egyperces mérés után azonnal kiértékeli a felhasználó állapotát. Piros, sárga, zöld iránymutatással, közérthető részletes eredményt mutat.

Véroxigénszintet is képes mérni. Miért fontos ezt is tudnia a felhasználónak?
Az oxigénhiányos állapot veszélyes. Megnyilvánulhat enyhe kimerültségben is, de életet veszélyeztető megbetegedésekhez, például rákhoz is vezethet. Korai felismeréssel, tudatos életmóddal ezek a megbetegedések mind jól kezelhetőek.

Mennyire felhasználóbarát?
A WIWE használata kényelmes, könnyedén kezelhető 70 év felett is.

Hogyan viszonyulnak a fogyasztók az ilyen típusú intelligens diagnosztikai mérőkészülékekhez? Van bennük szkepticizmus? Gondolok itt főként az idősebb generációkra.
A fogyasztói felmérések azt mutatják, hogy a fitnesztermékekben nem bíznak meg az emberek, mert azok, az orvosi eszközökhöz képest, csak tájékoztató adatokat mutatnak. A WIWE-nak, egészségügyi termékként, hatósági engedélye van, és mindenki számára elérhető. Emiatt óriási az érdeklődés a fogyasztói piacon. Az idősebbektől kedves köszönőleveleket is szoktunk kapni, hogy a WIWE-val sikerült végre az orvosnak megtudnia, mi a problémája, vagy a szívgyógyszerét végre pontosan beállítania.

Kiknek ajánlják a készüléket?
Célunk elsősorban az, hogy az egész lakosság számára hasznos legyen. Rendszeres méréssel és korai felismeréssel a WIWE a megelőzést és az egészségmegőrzést támogatja. Emellett orvosi egyetemek, kardiológusok, belgyógyászok, háziorvosok is használják szűrővizsgálatokhoz.

A teljes interjút olvassa el a Business Class Magazin GYÓGYÍTÓK című lapszámában!
Fizessen elő nyomtatott vagy digitális formában!

 

Előző cikk

Üzérkedés pirulákkal – Merre halad a legfontosabb egészségügyi szereplők tőzsdei részvétele?

Következő cikk

Egészségügyi megoldások és orvosi válaszok a 3D nyomtatóból