Home»Gasztro»Reggeliző ételbár Budapest központjában

Reggeliző ételbár Budapest központjában

0
Shares
Pinterest Google+

Különféle ételérzékenységgel élőknek, vegetáriánusoknak, vegáknak és húsevőknek egyaránt lehetőséget nyújt egy kiadós reggelihez a természetes alapanyagokból készült harapnivalókat kínáló Oh My Green ételbár. A hiánypótló helyiségről és az ételekről Mezriczky Mónika üzletvezetővel beszélgettünk.

Mezriczky Mónika üzletvezető felkeresésünkre elmondta, úgy érezték, Budapesten igény van egy zöldég-, gyümölcs- és gabonaalapú bisztrókínálatra, ezért nyitották meg februárban a nem kifejezetten vegetáriánus ételeket kínáló, az egészséges táplálkozásra fókuszáló Oh My Green ételbárt. Mint elmondta, kínálatukban vannak bioalapanyagokat tartalmazó termékek, de csak részben, inkább a friss élelmiszerekre fektetik a hangsúlyt, amelyeket a több mint 20 beszállítójuktól szereznek be minden reggel. „Vannak gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus, vegán és húsos ételeink is a kínálatban, igyekszünk egyensúlyban tartani a felhozatalt.” A nagyrészt előre összeállított és dobozolt készételek, amelyek – az üzletvezető elmondása alapján – a Karolina utcai konyhájukban készülnek el és kerülnek kiszállításra, piktogramokkal és leírásokkal díszített címkékkel vannak ellátva, hogy a vásárló könnyen tudjon tájékozódni az ételek összetételéről, illetve választani tudjon a gluténmentes vagy vegán kínálatok között. Ezek az előrecsomagolt ételkombinációk a minimalista berendezésű helyiség középpontjában, egy pultra vannak kihelyezve, ahol önkiszolgáló üzemmódban a vendég kedvére válogathat, a dobozokat egy tálcára helyezve a bárnál kifizeti, ezt követően pedig eldöntheti, hogy helyben fogyasztja, vagy a praktikus take away lehetőséget választja, és siet vissza a munkahelyére. Érdeklődésünkre, hogy a műanyagdobozokban kínált ételkombinációkkal, amelyek a helyiség fast food jellegére erősítenek rá, mennyire szkeptikusak a fogyasztók, az üzletvezető elmondta, „főként a turisták tudják, hogy bár előrecsomagolt, mégis minőségi tartalma van az ételeknek, mert ők már megszokták ezt a formáját is az egészséges táplálkozásnak.” Aki azonban magának szeretné összerakni a reggelijét, arra is van lehetősége a bárpultnál kihelyezett változatos felhozatalból, ahol főként vegetáriánus ételek közül válogathatnak. A húsfelhozatal a csirkemellben és a halban merül ki, bár Mezriczky Mónika elmondása szerint próbálkoztak már marhával is, de sikertelenül.
Annak ellenére, hogy az ételek nem tartalmaznak adalékanyagokat vagy mesterséges ízfokozókat, a különböző fűszerezéssel, az izgalmas alapanyagokkal sikerül innovatív ízkombinációkat létrehozniuk a gluténmentes és vegetáriánus kínálatukban is, ugyanis majdnem minden ételben és italban találunk matchát, chiát, acai őrleményt, gojit vagy akár spirulinát is. Az előre összeállított saláták mellett vannak még gabonaalapú, zöldséges ételek, lazacos wrapek, nyári tekercsek zöldségekkel, a legnépszerűbb desszertjük pedig a mangóval, kókusz-, mandula- és citromtejjel készült tápiókapudingjuk. Az üzletvezető még kiemelte az alacsony kalóriatartalmú és laktózmentes, mégis különleges ízvilágú banános, avokádós csokikrémet, illetve a gyümölcsös smoothie-kat.
Mezriczky Mónika beszámolt arról is, hogy konyhájuk folyamatosan dolgozik új kínálatokon, amelyekről, a kommunikációs szakemberük segítségével, mindig tájékoztatják közösségüket az online platformjaikon.

A teljes cikket olvassa el a Business Class Magazin GYÓGYÍTÓK című lapszámában!
Fizessen elő nyomtatott vagy digitális formában!

Előző cikk

„A SZERETET ANARCHIÁJA MŰKÖDTET MINDENT” – INTERJÚ BECK ZOLIVAL, A 30Y DALSZERZŐ-ÉNEKESÉVEL

Következő cikk

Tarantino szemüvege és a zene találkozása egy magyar műhelyben: Tipton Eyeworks