Home»Kult»Jöhet zsinórban a 3. Oscar!

Jöhet zsinórban a 3. Oscar!

1
Shares
Pinterest Google+

Zsinórban harmadszor nyerhet Magyarország Oscar-díjat, miután a ma délután bejelentett Oscar nomináltak közé került Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje. Mint ismert, tavaly Deák Kristóf Mindenki című kisjátékfilmje kapta a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat, 2015-ben pedig Nemes Jeles László rendezésében a Saul fia vihette haza a legjobb idegen nyelvű filmnek járó szobrocskát. 

Jövő héten megjelnő PÉNZFORGATÓK című lapszámunkban többek között Borbély Alexandrával, a Testről és lélekről női főszereplőjével, az Európa Filmdíjas színésznővel is olvashatnak interjút, amelyből most egy kis részletet közlünk a jóleső hír örömére. Gratulálunk az alkotóknak!

Izgulsz január 23-a miatt? Fogsz sírni, ha sikerül? (Az Oscar-nomináltak kihirdetésének napja, Enyedi Ildikó Testről és Lélekről című filmje is shortlisten van, vagyis esélyes a 9 kiválasztott film közül a legjobb 5 idegen nyelvű film jelölésének elnyerésére – a szerk.)

Nagyon izgulok, és nem tudom, valószínű.

Mennyire hittél a Testről és lélekről tervében, amikor a kezedbe vetted a forgatókönyvet? Mennyire ismerted korábban Enyedi Ildikó munkásságát?

Érkezett egy üzenet Ildikótól, amiben elhívott a film egy nagyon fontos mellékszerepének castingjára. Korábban egy egyetemi kurzus kapcsán ismertem meg, de nem dolgoztam vele a forgatásig. Nagyon lelkes volt, mert amióta Budapesten élek csak azt hallottam, hogy ő egy csoda, egy igazi zseni. Boldog voltam, hogy rám gondolt egy szerep kapcsán. Ervin megkérdezte, hogy a főszerepre hívtak-e, amit én nevetve elhárítottam, mert a kolléganőim, akiket arra castingoltak elmondták, hogy Mária egy nagyon furcsa lány, amitől megnyugodtam, hiszen én nem vagyok furcsa, teljesen normálisan nézek ki. Ervin aztán elsőként mondta nekem, hogy szerinte nagyon passzolnék erre a szerepre, amit végül mégis én kaphattam meg. És minden, amit Ildikóról korábban hallottam, igazolást nyert. Ő egy különleges rendező csodálatos kisugárzással, aki úgy tud rád nézni, hogy képtelen vagy nem a maximumot nyújtani. A munkabírása és a rengeteg energia, amit belefektetett ebbe a filmbe engem is nagyon inspirált, és ez ezer százalékig megtérült.

Előző cikk

Tarantino szemüvege és a zene találkozása egy magyar műhelyben: Tipton Eyeworks

Következő cikk

Vivienne Westwood, a polgárpukkasztás királynője