![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2023/03/24-360x240.jpg)
A robot a jövő, de nem helyettesíti az ember
Hajós István, a Bastion Group ügyvezetője, biztonságtechnikai szakértő szerint a robotok bizonyos munkafolyamatokat pontosabban, kisebb hibázási lehetőségekkel képesek elvégezni, ugyanakkor a robotok az eszközeink, amelyek segíthetik, esetenként kiválthatják, de nem helyettesíthetik az emberek munkáját. Jelenleg teszt fázisban van két robotechnológiájuk, amelyek a fertőtlenítés és az őrzés-védelem területén jelenthetnek hathatós megoldást. …
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2023/02/Borbath_Gabi-360x240.jpeg)
„Egy jó pálinka élményt kell adjon!”
Mik az igazán jó pálinka ismérvei, és mire kell ügyelnünk a fogyasztás során, hogy valóban élvezhessük az ízeket? A Rézangyal pálinka szakértőjével, a Pálinka Nemzeti Tanács és az International Spirit World bírálójával, Borbáth Gabriella pálinkamesterrel beszélgettünk. Borbáth Gabriella még gyermekkorában, a nagyapja borospincéjében szívta magába a termőföld, a szőlészetek és gyümölcsösök, …
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2023/02/DSC_5383-360x240.jpg)
Laza, mégis menő reggeliző Budán
Figyelemmel kíséri a BBQ világ történéseit, ő a Bodrog Smoker kifejlesztője, a lassan sült húsok császára, az extra bruch fogások megálmodója. Horváth Zsolttal, a KicsiZso reggelizőhely tulajdonosával beszélgettünk.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2023/01/Snapseed-2-360x240.jpeg)
Egy kis Olaszország Rózsadomb szívében
Fiatalos, pörgős hely, széles péksütemény választékkal, hidegen préselt gyümölcslevekkel és frissen, fafüstölésű olasz kemencében készült pizzával és szezonális alapanyagokból készült olasz régiók különleges ételeivel – a Da Rosa étteremben jártunk.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2023/01/06-360x240.jpg)
Tejmadár – Megnyílt Budapest első franchise madártejezője
Ha besokallsz a nagyvárosi pörgéstől, a Váci útról vagy a Westend pláza földszintjéről érkezve átléped a Tejmadár küszöbét, egy teljesen más atmoszféra fogad – a city slow koncepcióra épült, elegáns belsőépítészettel létrehozott „nyugalom szigete.” Ráadásul a madártejet szinte mindenki szereti, itt pedig sokféle irányban továbbfejleszthető. Pap Sára tulajdonossal beszélgettünk és madártejeztünk.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2022/11/Screenshot-2022-11-29-at-13.27.55-360x240.png)
Be kell tömni a lyukakat
Csongár Gábor közgazdász, adószakértő szerint mindenképpen konzultálniuk kell a katásoknak, miután a kormány eldönti, hogy hogyan változtatja meg az adózási forma feltételeit. Úgy véli, kivezetéstől nem kell tartani, de előfordulhat, hogy egyes vállalkozóknak váltaniuk kell majd.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2022/11/DSC_9899-2-360x240.jpg)
Dízelbotrány 2.0 – Nyomoztak a magyar Suzukinál
2015-ben végigsöpört a világon a dízelbotrány, aminek a hatása a mai napig érződik; a legnagyobb autóipari vállalatok sok milliárdos büntetést kénytelenek fizetni, amiért csaltak a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adataikkal. Hiába precedensértékű az eset, nagyon úgy néz ki, hogy a múlt megismétlődhet.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2022/11/megalmodok-360x240.jpeg)
Csúcsgasztronómia Esztergomban
Különleges enteriőrrel és nagyvilági szemlélettel várja a vendégeket az esztergomi 42 Restaurant & Bar, ahol az ország egyik legjobb séfje álmodja meg a katarzist kínáló karakteres fogásokat.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2022/11/BRP8663-360x240.jpg)
Újhullámos bisztró Csikágó határában – a Linkában jártunk
Főként vegetáriánus, vegán és laktózmentes ételek műalkotásként tálalva, barátságos, közvetlen kiszolgálás, zero waste szemlélet, kutyabarát környezet – a Linka egy olyan kis kuckó a Damjanich utcában, ahol akár egyedül is ebédelhetsz anélkül, hogy egyedül éreznéd magad. Király Orsolya üzletvezetővel beszélgettünk.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2022/10/deepfake01-360x240.png)
Nem helyettesíteni, hanem jobb kezet nyújtani
Alig száz ember ért a deep fake videók fejlesztéséhez. Kovács Dominik Mátéék szeretnének az elsők lenni a piacon, agresszív és látványos bővülést terveznek. A Colossyan már most olyan ügyfelekkel dolgozik együtt, mint a Lego vagy a Porsche. A training deep fake videókra van a legnagyobb kereslet, de a jövőben akár a nagyjátékfilmekbe is beférkőzhet a technológia. Viszont a nem etikus deep fake videók kiszűrésében jelenleg sincs potenciál.