Home»Startup»SMART 2018 – RÉSZLETES PROGRAM

SMART 2018 – RÉSZLETES PROGRAM

10
Shares
Pinterest Google+

Az április 4-én megrendezésre kerülő SMART konferencia, hazánk legjelentősebb tech szakmai eseménye, mely a fintech, a mobiltechnológia, az 5G, az IoT, az autóipar, a virtuális- és kiterjesztett valóság, a kiberbiztonság és az automatizáció aktualitásait vizsgálja. Az alábbiakban tájékozódhat a konferencia programjáról!

Zöld terem: Digitális határterületek

A Digitális határterületek teremben kiemelkedő hazai és nemzetközi előadók segítségével belenézünk a közeljövőbe és feltárjuk, milyen technológiai változások előtt állunk,  hogyan hatnak ezek a vállalatokra és az egyénre. Legyen szó a szenzor alapú gazdaságról, biztonságról, új pénzügyi technológiákról, egészen a kriptovalutákig, tisztább képet kapsz arról, merre tart a digitalizáció.

Ami minket a leginkább érdekel: 

9:45 – Future of Digital and Government, Deutsch Tamás [Magyarország Kormánya]

10:25 – Mák és stratégia – A Barion tőkebevonásról, Bíró Tamás [Barion]

10:40 – A siker olyan mint a terhesség…, Györkő Zoltán [Balabit]

11:35 – Technológiai függőségek, Zacher Gábor [Honvédkórház]

13:55 – Egymillió év egy óra alatt – a kvantumszámítógép hajnala, Farkas Bálint [Microsoft Magyarország Kft.]

Részletes program itt.

Magenta terem: Digitális kihívások – emberi válaszok

Kezdeti, periférikus jellegét gyorsan kinőve, mára egyértelműen a digitalizáció vált a minket körülvevő változás központi mozgatóerejévé. Kutatások ezrei próbálnak minél pontosabb térképet adni a változások egyes iparági és területi megoszlásairól, tanácsadók serege segédkezik a nagyvállalatok körül, hogy azok minél flottabbul alkalmazkodjanak a gyakran diszruptív környezeti hatásokhoz. De mi a helyzet velünk, emberekkel? Lelki viszonyunk a technológia fejlődésével kettős – hol félelmetesnek tűnik emberi képességeinken túli jellege miatt, hol pedig az instant megváltást reméljük tőle. Reálisan nézve azonban nem ezek a végletek a legesélyesebb szcenáriók. Technológiai és biológiai, ipari és pénzügyi paradigmaváltások zajlanak le körülöttünk, gyökeresen átalakulóban vannak kommunikációs és kapcsolattartási szokásaink és rendszereink. Rohanunk az események után, dokumentálni és elemezni próbáljuk a történéseket – de vajon mi történik mindeközben velünk? Milyen hatással lesz mindez ránk, az életünkre, életminőségünkre? Jobbá teszi-e életünket a digitális forradalom vagy lerombolja az évezredek alatt felépített civilizációs értékeinket? És hogyan vetül ki mindez a következő generációkra? A történések azt mutatják, hogy indokolt az, amit legtalálóbban “digitális optimizmusként” fogalmazhatunk meg – a digitális technológiák használata kitágítja perspektíváinkat, sőt, akár új horizontokat is megnyit számunkra. Jelen idejű kérdés ez, hiszen a “MOST”-ban összehasonlíthatatlanul több lehetőséggel rendelkezik az, akinek az életében aktív szerepet játszik a digitális technológia … és ez nem csak egyéni, hanem társadalmi szinten is egyre fontosabb tényezővé válik, hiszen egy közösség – egy ország – perspektívája a személyes látókörök összességéből adódik össze. Sok-sok fel nem tett kérdés, gondolat, feltételezés veszi körbe ezt a területet. Mi hiszünk abban, hogy digitalizáció egy pozitív folyamat, de tudjuk azt is, hogy sok benne a nyílt végű kérdés. Ezért van szükségünk mindenkire, hiszen a megoldások bárkinél megfogalmazódhatnak. Mi 2018 áprilisában megnyitjuk ezt a témát – és megpróbálunk elkezdeni beszélgetni arról, hogy milyen emberi következményekkel számolhatunk. Csatlakozz hozzánk és vitassuk meg együtt, mondjuk ki a félelmeinket, tegyük fel a kérdéseket! Közös munkával biztosan messzebbre jutunk a megválaszolásban – és a folyamatban jobban megismerjük egymás gondolatait és véleményét is!

Ami minket a leginkább érdekel: 

9:50 – A digitalizáció emberi konzekvenciái, Dr. Kim Larsen [Magyar Telekom]

10:30 – Mesterséges intelligencia – fantasy vagy valóság?, Mérő László [ELTE PPK]

13:00 – Smart Liget – okosváros a fővárosban, Petrik Máté [LIGET Zrt.]

Részletes program itt.

Sárga terem: Vállalati trendek

A Sárga terem a vállalati trendek praktikus feldolgozása, ahol az AI-tól a blockchainen át a cyber security-ig és open innvovation modellekig gyakorlatias előadásokon keresztül járjuk körbe a legújabb technológiai trendek alkalmazhatóságát a vállalati szektorban, a 2018-as lehetőségek tükrében.

Ami minket a leginkább érdekel: 

15:00 – NASA Design Challenge – Urban Liner, Varga Soma [Urban Liner Aircraft]

Részletes program itt.

Kék terem: Startupok és egyetemi innovációk

A negyedik fókuszunk a Startupok és Egyetemi innovációk, ahol a legjobb startupok és egyetemi innovációs közösségek bevonásával mutatjuk meg a hazai innováció újdonságait.

Részletes program itt.

További cikkek a témában: SMART 2018: EGYÜTT LEHETNEK SIKERESEK A RÉGIÓ NAGYVÁROSAI A STARTUP PIACON

Részletes információk: Facebook/SMART Conference, smartconference.co

Előző cikk

SMART 2018: Együtt lehetnek sikeresek a régió nagyvárosai a startup piacon

Következő cikk

„Ragaszkodjunk saját országunk gyártóihoz” – Fabak bútorgyár