A logisztika a gazdaság lakmuszpapírja – Interjú Katkics Attila logisztikai szakértővel és tanácsadóval
Katkics Attila, a Step by Step Consulting (SBSCONS) alapító-tulajdonosatöbb mint két évtizede tevékenykedik a logisztika és szállítmányozás területén. Pályafutása a szállítmányozástól és raktárlogisztikától a tanácsadáson és fejvadászaton át egészen az iparági innovációkig ível. Véleménye szerint a logisztikai iparág dinamikus világában az inspiráció és kitartás kulcsszerepet játszik a sikerben. Hogyan lett egy kezdetben stresszesnek tűnő munkából szenvedély? Milyen kihívásokat és lehetőségeket rejt a magyar logisztikai piac, és hogyan alakulhat a jövő? Mire elég az AI a munkaerőpiacon és miért van egyre nagyobb szükség harmadik világbéli munkaerőre?
Na de mi van Tomival?
Till Attila részben saját élményekből táplálkozó új filmje éppúgy könnyed, lendületes és zavarba ejtően vicces, mint nagy sikerű előző rendezése, a Tiszta szívvel. Az És mi van Tomival? ugyanakkor a mai Magyarország látlelete, kordokumentum és vitaalap. Hiánypótló alkotás, amely betekintést enged a függők életébe, akik fontos támaszt tudnak nyújtani egymásnak a legnehezebb percekben.
A balkán és török konyha találkozása
Teljesen új koncepcióval és egy delivel tér vissza a Lánchíd utca egyik régi motorosa, a Meat Boutique. A Lánchíd utca lábánál rejtőző étterem konyháját a hagyományos balkán és török ízek jellemzik, modern megközelítésben.
10 éves a Kubik Coworking
Vajon hogyan élte túl a coworking piac az elmúlt évek kihívásait és mivel lehet ma motiválni a kissé megszorongatott vállalkozó réteget, hogy kiszakadva a kanapé kényelméből betérjen egy közösségi térbe dolgozni? A Kubik az egyik legszebb környezetben, a Jászai Mari téren várja tizedik éve alkalmi és állandó bérlőit. Mocsári Évi társtulajdonost kérdeztük az utóbbi évek kihívásairól, örömeiről és működésük alapvetéseiről.
Fúziós ázsiai bisztró a Hunyadi téren
Három gyerekkori barát működteti Budapest legprogresszívebb ázsiai bisztróját, a Zen Eatery, ahol a különböző textúrájú és ízvilágú ételek ismerősek lehetnek, mégis egy teljesen új formában öltenek testet: a sajtburgert tekercsben, a pho levest pedig ramennel eheted. Mindez pedig megfizethető áron, magyar pénztárcára szabva.
Összelegóztunk magunknak egy jókedvű játékot
A hiphop születésének ötvenedik évfordulója alkalmából elkészült a Budapest Open Mic Podcast sorozata, ahol a hazai hiphoptörténelem került terítékre. Ez a hiánypótló sorozat bemutatja a magyar hiphoptörténet fejlődési ívét a legfontosabb képviselőin keresztül. Az egy-egy korszak kiemelkedő alakjait bemutató beszélgetéssorozat kétségkívül legmeghatározóbb résztvevője Geszti Péter volt, akinek szakmai és személyes életútját az értő fülű producer és zenei szakértő, Bánkuti Dániel vesézte ki. A beszélgetés első részéből izgalmas részletekre derült fény a Rapülők zenekar megalakulásától a kilencvenes évek pezsgésén át a siker vonatkozásairól.
“A dolce vita lényege az egyensúly!” – Gianni Annoni az olasz-magyar gasztronómiáról
z olasz gasztronómia szíve Magyarországon is dobog: Gianni Annoni története és sikerei a Trattoria Pomo D’oro-ban nemcsak egy étteremről, hanem egy életérzésről is szólnak. A mediterrán konyha varázsát és tradícióit elhozva, Gianni 21 évvel ezelőtt alapította meg éttermét, amely mára a hazai gasztronómiai színtér egyik kiemelkedő pontjává vált. Az olasz életmód, az „édes élet” titka az egyensúly, amely nemcsak az ízekben, hanem a mindennapi működésben is megnyilvánul. Beszélgetésünkben az étteremtulajdonos betekintést nyújt az olasz konyha rejtelmeibe, a pizza készítés hagyományaitól kezdve a minőségi alapanyagok iránti elkötelezettségig, miközben elmeséli, hogyan vált a Trattoria Pomo D’oro egy kis itáliai szigetté Budapest szívében.
Kulturális menedék – Dante Közösségi Alkotótér
210 önkéntessel, crowdfundinggal, kilenc hónapnyi előkészülettel nyitotta meg a Dante Közösségi Alkotóteret a két alapító, Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor, akik magukat színész helyett színházcsinálóként, a Dantét pedig színház helyett összművészeti alkotótérként szeretik említeni. A Margit-negyed program kínálta lehetőség kapcsán a nyitásig vezető útról, ambíciókról és dédelgetett terveikről beszélgettünk.
Rejtett gyöngyszem Zánkán – felfedeztük a Zen Gardent
Egyre többen szeretnek bele a téli, szezonon kívüli Balatonba – számukra tökéletes kikapcsolódási lehetőségeket nyújt az egész évben nyitva tartó zánkai Zen Garden. Választhatunk sportolási lehetőségek, kerékpározás, szauna, masszázs vagy a közel hathektáros terület szívében kialakított, sziklákkal és növényzettel körülvett medence között. A komplexum külső vendégek számára is nyitott étterme, a Bamboo Bistro prémium színvonalú fogásokkal és csodás ételkompozíciókkal várja a látogatókat. A budapesti fine dining éttermek világából érkezett séffel, Krasznai Norberttel és a tulajdonossal, Haraszti Zsolttal beszélgettünk.
Nem mindenkinek szabad vezetővé válni
Robert Hogan és Dr. Joyce több évtizedes kutatással bizonyította, hogy a személyiségnek milyen hatása van a szervezet hatékonyságára. A Hogan Assessments a munkaalkalmasságot és vezetői képességeket mérő személyiségtesztet elsőként intézményesítette a világon. Fehér Zsolt a Hogan Assessments személyiségteszt-fejlesztő cég Európáért felelős ügyvezetőjének pozíciójából lépett elő a cég üzletfejlesztési alelnökévé, a munkakört korábban csak amerikai állampolgárságú szakemberek töltötték be. A HR tanácsadás területén így ő az első magyar felsővezető az Egyesült Államok piacán. Ennek kapcsán kérdeztük a szakembert.