![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2025/01/IMG_8799-360x240.jpg)
A logisztika a gazdaság lakmuszpapírja – Interjú Katkics Attila logisztikai szakértővel és tanácsadóval
Katkics Attila, a Step by Step Consulting (SBSCONS) alapító-tulajdonosatöbb mint két évtizede tevékenykedik a logisztika és szállítmányozás területén. Pályafutása a szállítmányozástól és raktárlogisztikától a tanácsadáson és fejvadászaton át egészen az iparági innovációkig ível. Véleménye szerint a logisztikai iparág dinamikus világában az inspiráció és kitartás kulcsszerepet játszik a sikerben. Hogyan lett egy kezdetben stresszesnek tűnő munkából szenvedély? Milyen kihívásokat és lehetőségeket rejt a magyar logisztikai piac, és hogyan alakulhat a jövő? Mire elég az AI a munkaerőpiacon és miért van egyre nagyobb szükség harmadik világbéli munkaerőre?
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2024/12/es_mi_van_tomival_werkfoto_01_fotokredit_nemeshazi_peter_laokoon_filmgroup-360x240.jpg)
Na de mi van Tomival?
Till Attila részben saját élményekből táplálkozó új filmje éppúgy könnyed, lendületes és zavarba ejtően vicces, mint nagy sikerű előző rendezése, a Tiszta szívvel. Az És mi van Tomival? ugyanakkor a mai Magyarország látlelete, kordokumentum és vitaalap. Hiánypótló alkotás, amely betekintést enged a függők életébe, akik fontos támaszt tudnak nyújtani egymásnak a legnehezebb percekben.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2024/11/311836855_543191151140667_211084119189647297_n-360x240.jpg)
A balkán és török konyha találkozása
Teljesen új koncepcióval és egy delivel tér vissza a Lánchíd utca egyik régi motorosa, a Meat Boutique. A Lánchíd utca lábánál rejtőző étterem konyháját a hagyományos balkán és török ízek jellemzik, modern megközelítésben.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2024/11/2024-02-19-Kubik-Coworking_BRP7906-360x240.jpg)
10 éves a Kubik Coworking
Vajon hogyan élte túl a coworking piac az elmúlt évek kihívásait és mivel lehet ma motiválni a kissé megszorongatott vállalkozó réteget, hogy kiszakadva a kanapé kényelméből betérjen egy közösségi térbe dolgozni? A Kubik az egyik legszebb környezetben, a Jászai Mari téren várja tizedik éve alkalmi és állandó bérlőit. Mocsári Évi társtulajdonost kérdeztük az utóbbi évek kihívásairól, örömeiről és működésük alapvetéseiről.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2024/10/BRP8910-360x240.jpg)
Fúziós ázsiai bisztró a Hunyadi téren
Három gyerekkori barát működteti Budapest legprogresszívebb ázsiai bisztróját, a Zen Eatery, ahol a különböző textúrájú és ízvilágú ételek ismerősek lehetnek, mégis egy teljesen új formában öltenek testet: a sajtburgert tekercsben, a pho levest pedig ramennel eheted. Mindez pedig megfizethető áron, magyar pénztárcára szabva.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2024/10/398600339_897006315128518_403993672733225821_n-360x240.jpg)
Összelegóztunk magunknak egy jókedvű játékot
A hiphop születésének ötvenedik évfordulója alkalmából elkészült a Budapest Open Mic Podcast sorozata, ahol a hazai hiphoptörténelem került terítékre. Ez a hiánypótló sorozat bemutatja a magyar hiphoptörténet fejlődési ívét a legfontosabb képviselőin keresztül. Az egy-egy korszak kiemelkedő alakjait bemutató beszélgetéssorozat kétségkívül legmeghatározóbb résztvevője Geszti Péter volt, akinek szakmai és személyes életútját az értő fülű producer és zenei szakértő, Bánkuti Dániel vesézte ki. A beszélgetés első részéből izgalmas részletekre derült fény a Rapülők zenekar megalakulásától a kilencvenes évek pezsgésén át a siker vonatkozásairól.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2024/10/DSC2393-1-360x240.jpg)
“A dolce vita lényege az egyensúly!” – Gianni Annoni az olasz-magyar gasztronómiáról
z olasz gasztronómia szíve Magyarországon is dobog: Gianni Annoni története és sikerei a Trattoria Pomo D’oro-ban nemcsak egy étteremről, hanem egy életérzésről is szólnak. A mediterrán konyha varázsát és tradícióit elhozva, Gianni 21 évvel ezelőtt alapította meg éttermét, amely mára a hazai gasztronómiai színtér egyik kiemelkedő pontjává vált. Az olasz életmód, az „édes élet” titka az egyensúly, amely nemcsak az ízekben, hanem a mindennapi működésben is megnyilvánul. Beszélgetésünkben az étteremtulajdonos betekintést nyújt az olasz konyha rejtelmeibe, a pizza készítés hagyományaitól kezdve a minőségi alapanyagok iránti elkötelezettségig, miközben elmeséli, hogyan vált a Trattoria Pomo D’oro egy kis itáliai szigetté Budapest szívében.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2024/10/DANTE_20240710-13-1-360x240.jpg)
Kulturális menedék – Dante Közösségi Alkotótér
210 önkéntessel, crowdfundinggal, kilenc hónapnyi előkészülettel nyitotta meg a Dante Közösségi Alkotóteret a két alapító, Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor, akik magukat színész helyett színházcsinálóként, a Dantét pedig színház helyett összművészeti alkotótérként szeretik említeni. A Margit-negyed program kínálta lehetőség kapcsán a nyitásig vezető útról, ambíciókról és dédelgetett terveikről beszélgettünk.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2024/09/Zen_042-3-360x240.jpg)
Rejtett gyöngyszem Zánkán – felfedeztük a Zen Gardent
Egyre többen szeretnek bele a téli, szezonon kívüli Balatonba – számukra tökéletes kikapcsolódási lehetőségeket nyújt az egész évben nyitva tartó zánkai Zen Garden. Választhatunk sportolási lehetőségek, kerékpározás, szauna, masszázs vagy a közel hathektáros terület szívében kialakított, sziklákkal és növényzettel körülvett medence között. A komplexum külső vendégek számára is nyitott étterme, a Bamboo Bistro prémium színvonalú fogásokkal és csodás ételkompozíciókkal várja a látogatókat. A budapesti fine dining éttermek világából érkezett séffel, Krasznai Norberttel és a tulajdonossal, Haraszti Zsolttal beszélgettünk.
![](https://bcmagazin.hu/wp-content/uploads/2024/09/austin-distel-_S7-KX8geL0-unsplash-2-360x240.jpg)
Nem mindenkinek szabad vezetővé válni
Robert Hogan és Dr. Joyce több évtizedes kutatással bizonyította, hogy a személyiségnek milyen hatása van a szervezet hatékonyságára. A Hogan Assessments a munkaalkalmasságot és vezetői képességeket mérő személyiségtesztet elsőként intézményesítette a világon. Fehér Zsolt a Hogan Assessments személyiségteszt-fejlesztő cég Európáért felelős ügyvezetőjének pozíciójából lépett elő a cég üzletfejlesztési alelnökévé, a munkakört korábban csak amerikai állampolgárságú szakemberek töltötték be. A HR tanácsadás területén így ő az első magyar felsővezető az Egyesült Államok piacán. Ennek kapcsán kérdeztük a szakembert.