Kinyitották a pofonládát
Sokan még nem ocsúdtak fel a vizes-világbajnokság hatása alól, pedig a tengerentúlon egy hatalmas buli bontakozott ki az elmúlt napokban. A medencék helyett a ringben estek egymásnak a felek korántsem megszokott módon, ezzel újabb fejezetet nyitva a sporttörténelem enciklopédiájában.
Hangközlekedés – Beszélünk vagy pötyögünk?
Formálódik a mobiltelefon-piac, sorra jelennek meg a pár dolláros készülékek, továbbá vannak találmányok, amelyek kifejezetten az „okosőrületet” kívánják megakadályozni, és akkor még nem is beszéltünk az eltűnő roamingdíjakról. A szegmenst érintő dinamikákról a Vodafone-t, a vezetékes telefonpiacról az Invitelt kérdeztük.
ÜGYESKEDŐK RÉGEN ÉS MOST: MLM, PIRAMISOK, BRÓKERMARCSIK ÉS KRIPTOPÉNZEK
Az Multi Level Marketing, ismertebb nevén MLM már az internet és a közösségi alkalmazások megjelenése előtt népszerűnek bizonyult a hálózatban gondolkodó vállalkozók számára. Mindazonáltal a hasonszőrű piramisjátékok még mindig szedik áldozataikat, az említett rendszerekről mérleget vontunk.
FILMSZAKÉRTŐKTŐL A FILM SZERELMESEINEK: A KREATÍV ELŐZETESEK BOSZORKÁNYKONYHÁJA
Mióta beszélhetünk a trailerről, mint különálló műfajról? Képes-e a néző a film műfajától függetlenül viszonyulni egy előzeteshez? Mi a különbség a mozifilmek és a tv-sorozatok promói között? Milyen irányt és értéket képvisel a HBO/Cinemax ezen a téren? Mitől működik jól egy előzetes? Átverhető a befogadó? Mekkora ma a spoilerveszély? – ilyen jellegű kérdéseket boncolgattunk Ecsery Ádámmal, az HBO kreatív igazgatójával, Kovács Gellért újságíró-filmkritikussal, A Filmszerész megmondja című sorozat szellemi tulajdonosával, Góg Emesével, a projekt rendezőjével, a Robbit Creative kreatív igazgatójával, illetve Boldizsár Péterrel, az ügynökség promó vágójával
A tradicionális olasz viseletek találkozása az internet világával
Néhány éve még azt sem tudtuk, hogy mire való, ma már a mindennapi életünk része az internet. A világháló elterjedésével felgyorsult a kommunikációnk és az életvitelünk is, egy kattintással bárki bármiről értesülhet. Ezzel együtt eljött az idő, amikor nem kell VIP személynek lennünk ahhoz, hogy eljussunk egy különleges eseményre, ugyanis online figyelemmel kísérhetünk bármilyen rendezvényt, így például a legnagyobb divatházak legújabb kollekcióinak bemutatóit is. Az elképesztő iramból egyes márkák óriási nyereséget kaszálnak, mások pedig csak irigykedve nézik a szinte percenként változó őrületet. Akik szemfülesen figyelik a piacot, a rajongók és a vásárlók reakcióit, visszajelzéseit, igényeit, azok hatalmas léptékben tudnak fejlődni úgy, hogy közben eladhatóvá tesznek egy életérzést vagy annak álcázott terméket. A következő összeállításban a világhírű Dolce & Gabbana olasz hagyományokra épülő, lendületes és különleges világába nyerhetnek bepillantást.
KÖRNYEZETFÉLELEM – KI MIT VALÓSÍT MEG VILÁGUNK ÉPSÉGÉNEK MEGŐRZÉSÉÉRT?
„vannak vidékek ahová nehezen vagy el sem ér a környezetvédelem” – írta meg a költő Kányádi Sándor a múlt század végén, amely mondat éppúgy aktuális napjainkban, mint akkor. A különbség csupán annyi, hogy a világ első számú hatalmának, az Egyesült Államok élén Donald Trump foglal helyet, akit egyértelműen nem ez a kérdés foglalkoztat leginkább, pedig a globális felmelegedésnek „kézzelfogható” bizonyítékai vannak, elég csak a múlt hónapok időjárására gondolni. A kérdést érintő politikai és gazdasági folyamatokról környezetvédelmi szervezetekkel és energia-szakértőkkel beszélgettünk.
Édes élet francia módra a L’École de Grande Pâtisserie-ben – fotógaléria
Fotó: Kiss András A képgalériához tartozó interjút olvassa el a Business Class Magazin ÉN-KÉPZÉS című lapszámában! Fizessen elő nyomtatott vagy digitális formában!
5G-vel a futurizmusba
Alapjaiban változtatja meg mindennapjainkat az 5. generációs vezeték nélküli hálózat, amely 60-szor gyorsabb a jelenlegi 4G (LTE) hálózatnál. Képes lesz összekapcsolni az okoskütyüket, sőt, még olyan futurisztikus elképzelések is léteznek, miszerint a valós időben látott és mozgó hologramok is megjeleníthetőek lesznek vele.
KÖZÖSSÉGÉPÍTŐ KONYHAMŰVÉSZET A KAJAHU JÓVOLTÁBÓL
Az olyan közösségi oldalak aranykorában, mint a Twitter, a Facebook vagy az Instagram, amikor még a nap sem kelhet fel vagy bukhat le a horizonton anélkül, hogy azt valaki meg ne dobná egy hashtaggel, borítékolható volt, hogy az online közösségépítés világa előbb-utóbb mindent elér majd. S hogy mindebből valami nagyobb dolog születhessen, a KAJAHU úgy döntött, hogy ideje a virtuális közösséget ismét egy valós térben, a gasztronómia jegyében összehozni. Hashtag gyorsított étterem, hashtag FoodTogether, hashtag a KAJAHU igaz története.
KOFFEINBIRODALMAK – PROFITSZERZÉS AZ ÉBERSÉG UTÁNI VÁGYBÓL
Reggel, felkelés után egy presszókávé, délután, az ebédhez egy cukormentes kóla, este a buli előtt egy tuttifrutti ízesítésű energiaital. Ismerős sorrend? A koffeintartalmú italok a mindennapjaink részévé váltak, melynek következtében az iparág cégei elé rengetek kiaknázatlan lehetőség tárult – vannak, akik a világuralomra törnek, és vannak, akik új vizekre eveznek. Górcső alá vettük, többek között a Starbucksot, a Coca-Colát, illetve a Red Bullt.