Home»Lifestyle»Felvágós kabriók a nyári fesztiválszezonra

Felvágós kabriók a nyári fesztiválszezonra

1
Shares
Pinterest Google+

Mint minden fiatalokhoz köthető dolognak, úgy a fesztiváloknak is megvannak a maguk aktuális divattrendjei, amelyek bár folytonosan változnak, ám a kabriók jó ideje a nyári fesztiválok állandó sztárjai.

Dübörög a nyár, vele együtt a fesztiválszezon, ebből a szempontból Magyarország pedig kétségkívül nagyhatalomnak számít. Ráadásul ezek az események már rég nem az olcsóságról és a kényelmetlenségről szólnak, a Balaton Sound például kifejezetten a fiatal elit találkahelye, és persze azoké, akik szeretnének velük együtt bulizni. Íme néhány olyan kabrió, amellyel garantáltan nagy sikert lehet aratni bármelyik menő nyári buliban!

Porsche 718 Boxster

A 718 Boxster igazán kemény sportautó, amelyről első pillantásra lerí, hogy nemcsak külsőre különleges, de gyorsulási versenyre sem érdemes kihívni. Hogy miért is? Azért, mert a manuális váltós változat 5,1, míg az automata 4,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/órára. A 718 Boxster motorja 300 lóerős teljesítményre képes, a bátrak pedig egészen 275 km/h-s sebességig nyomhatják a gázt.

A Boxster nem igazán fiatalos, inkább komoly, a sötét tónusú bőr és az Alcantara borítás igényességet sugároz, a sportülések pedig a legkeményebb kanyarokban is megtartják az utazókat. Egy ilyenben ülve érdemes felkészülnünk arra, hogy sokan azt gondolják majd, a tehetős apukánk sportkocsiját kértük kölcsön erre az alkalomra!

Audi TT Roadster

Az Audi TT Roadster igazi klasszikus, kortól függetlenül szinte mindenki imádja, talán azért, mert a vagányság és a visszafogottság tökéletes ötvözete. A TT Roadster dízel TDI és benzines TFSI turbófeltöltős, négyhengeres motorral elérhető. Az utóbbi 2 literes változata 230 lóerőre képes, és álló helyzetből 5,6 másodperc alatt gyorsítja fel az autót 100 kilométer/órára, a végsebessége pedig 250 km/h. A 2 literes, 184 lovas TDI motor végsebessége 237 km/h, 100-ra pedig 7,3 másodperc alatt gyorsul fel, ám a kicsit gyengébb teljesítményért cserébe átlagos használat mellett csak 4,3 litert fogyaszt. (Vigyázat, ez gyári adat, a tapasztalat az, hogy egy izmos kabriót képtelenség „átlagosan” vezetni!)

Mercedes-Benz E-osztály kabrió

Amikor tavaly nyár végén bemutatták Magyarországon is az E-osztály legfrissebb nyitott modelljét, sokan meglepődtek, mert a kicsit unalmas normál változathoz képest elképesztően dögösre sikerült. A levágott tetősík, a lecsapott hátsó rész, a lecsukott állapotban tökéletesen elrejtőző vászontető és a vagány alufelnik együtt a garancia arra, hogy amerre csak felbukkan, mindenütt csodáló tekintetek követik. Maga az autó egyébként kifejezetten nagy: a hossza 482,6 centiméter, miközben 186 cm széles és 143 cm magas, éppen ezért négy ember is kényelmesen elfér benne, vagyis a barátokat sem kell kihagyni a jóból! Nagy feltűnést kelthet az is, ha a sofőr menet közben (50 km/h sebesség alatt) nyitja vagy csukja a tetőt, ami mindössze 20 másodperces procedúrát jelent, így egy hirtelen nyári zápor sem okozhat gondot. […]

VW Beetle kabrió

Az örök kedvenc, amely talán soha nem megy ki a divatból, a megújult Bogár kabrióváltozata. A VW Beetle kabrió persze főleg a fiatalok kedvence, ezért aztán csupa olyan dologgal pakolták tele, ami számukra fontos. Elérhető benne például a gyári navigáció, de ha valakinek van mobilinternete, akkor ezt megoszthatja a Beetle Car-Net rendszerével, amelyen keresztül friss információk érhetők el a forgalomról vagy éppen a pihenési lehetőségekről. A Fender Sound hangrendszert is értékeli a célcsoport. A high-tech berendezés szíve a Class-A/B végfokokat vezérlő, 10 csatornás, 400 watt kimenő teljesítményű erősítő. A kellő színvonalú hangzásról négy szövetborítású, high-end magassugárzó, két dupla és két szimpla tekercselésű mélysugárzó, valamint egy, a csomagtartóban kialakított mélyládában működő, kettős tekercselésű subwoofer gondoskodik.

Persze a fiatalokat leginkább a divatos külső fogja meg, a VW Beetle pedig ezt remekül ki is használja úgy az élénk színeivel, mint az erre rímelő belső térrel. Mivel azonban kabrióról van szó, mindenképp említést érdemel a vászontető, amelyet 50 km/h alatt menet közben is csukni és nyitni lehet.

A teljes cikket olvassa el a Business Class Magazin POPSZAKMA című lapszámában! Fizessen elő nyomtatott vagy digitális formában!

Előző cikk

Tíz stílusikon a pop és a rock világából

Következő cikk

Tereket nyit meg előttünk a mesterséges intelligencia