Home»Lifestyle»Kivételes hatékonyság

Kivételes hatékonyság

0
Shares
Pinterest Google+

A BMW Group több vadonatúj modell mellett, szeptemberben mutatta be a tisztán elektromos meghajtású iX3 legújabb verzióját. A vállalat elektrifikációs stratégiáját követve a 210 kW teljesítmény / 400 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes BMW iX3 az átfogó frissítést követően még inkább kiemeli a Sports Activity Vehicle (SAV) modell sportos vonásait. Az új BMW iX3 az alapfelszereltség részeként elérhető modellspecifikus M Sport csomaggal érkezik.

Az új BMW iX3 modell Münchenben, az IAA MOBILITY 2021 nemzetközi autóipari kiállításon mutatkozott be a nagyközönségnek, ahol szerkesztőségünknek is volt szerencséje megnézni, mi is lapul a tetszetős köntös alatt. A gyártás – mind a helyi piac számára, mind export célokra – 2021 szeptemberében vette kezdetét a BMW Brilliance Automotive senjangi egységében, ami azért is fontos mert az új BMW iX3 az elektromos mobilitás új korszakának úttörőjeként lép színre. A BMW eDrive hajtáslánc technológia ötödik generációját elsőként megkapó modell egyedülálló módon nyújt egyszerre kifejezetten sportos teljesítményt, kivételes hatékonyságot és a WLTP tesztciklus mérései szerint hosszú, 460 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságot.

A BMW iX3 (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,9 – 18,5 kWh / 100 km) átfogó frissítésével a bajor prémiumgyártó tisztán elektromos SAV modelljében nagyobb szerepet kapnak a sportos stílusjegyek, fokozódik a vezetési élmény, egyszerűbbé válik a jármű kezelése és a belső tér kialakítása még exkluzívabb karaktert kap. A friss formajegyek hangsúlyosan jelzik a tisztán elektromos középméretű prémium SAV modell és a BMW iX, valamint a BMW i4 modellekkel közös konceptuális és technológiai értékeket. Az új modellen karakteresebb megjelenést kap az orr rész a megnövelt méretű vese alakú hűtőrácsnak, a 10 milliméterrel keskenyebb fényszóróknak és az új kialakítást kapott első köténylemeznek köszönhetően. Az újdonságok között kiemelhetjük, hogy szériafelszereltségként M Sport csomaggal érkezik a kocsi, amely részeként M aerodinamikai keréktárcsák az alapfelszereltségként elérhető 19”-os méret mellett 20”-os méretben is rendelhetők. Az adaptív LED fényszórók szintén az alapfelszereltség részét képezik, a BMW Laserlight világításrendszer pedig opcionális tételként rendelhető.

Az autó aljában kapott helyet a modellspecifikus nagyfeszültségű akkumulátor 80 kWh kapacitással. A Combined Charging Unit technológiával elérhető az egyenáramú, akár 150 kW-os gyorstöltés, ami nagy segítség lehet a hosszabb utak tervezésekor. A tízperces gyorstöltéssel a WLTP tesztciklus mérései szerinti 100 kilométer hatótávra elegendő energiával tölthető fel az autó. A felhasználóbarát és kedvező árú töltést kínáló nemzetközi BMW Charging hálózat egy egyszerű regisztráció után elérhető.

Az új BMW iX3 modellhez két felszereltségi szint válaszható. Az „Inspiring” modellek metálfényezéssel, adaptív felfüggesztéssel, automata csomagtérajtó működtetéssel, panorámatetővel, elektromosan állítható ülésekkel, bőr bevonatú sport-kormánykerékkel és háromzónás előfűtés és előhűtés funkcióval ellátott automata klímarendszerrel érkeznek. Az „Impressive” felszereltségi szintű modellek a fentieken túl 20”-os könnyűfém felniket, akusztikus üvegezést, Vernasca bőrdíszítést, BMW Head-Up Display-t, Harman Kardon hangrendszert (Harman Kardon Surround Sound System) és a Hans Zimmer zeneszerző nevével fémjelzett BMW IconicSounds Electric portfóliót is megkapják.

A cikk eredetileg a Business Class Magazin 2021/11. számában jelent meg. Ha szeretné megvásárolni a lapot vagy előfizetne rá, akkor azt megteheti a Dimagon keresztül.

Előző cikk

IWC x Hot Wheels – a termékkapcsolás, amit nem értesz

Következő cikk

A pulcsi, ami emlékeket őriz