Home»Lifestyle»IWC x Hot Wheels – a termékkapcsolás, amit nem értesz

IWC x Hot Wheels – a termékkapcsolás, amit nem értesz

0
Shares
Pinterest Google+

Akárhogy próbálod, nem fogod érteni, pedig van az a marketing csapat, aki meg tudta magyarázni, és beállt mögé. Az IWC Pilot’s Watch Chronograph, tehát a a stopperes pilóta óra minden ízében egy repülős modell. 

Leolvasható számlap, világító mutatók és számok, 12 óránál a jellegzetes pilóta órás jelzés, na meg az IWC második világháborús flieger uhr történelme. Minden másodperc ketyegésénél érezni azt, hogy ez a kollekció a levegőbe való. 

Tavasszal már kijött egy AMG szériás IWC Pilot’s Watch Chronograph, karbonmintás számlappal. Már ott sem értettem, hogy miért nem a korábbi, Ingenieur vonalon viszik tovább az AMG-vel való együttműködést, most a Hot Wheels-el pedig feltettek a habra a koktélcseresznyét. 

Még ha hazánkban a mecsboksz – Matchbox – egy fogalom is, ez maga a márka, az angliai játékautógyártó cég. A hatvanas években jelent meg amerikai konkurenciája, a Hot Wheels. Szintén apró játékautókat, és játékautós kiegészítőket, játék-infrastruktúrát kínáltak. Az IWC pedig pilótaórákat. 

Bár az IWC-nek van élő együttműködése a Mercedes-szel, és mostanában elég sok reklámanyagban vezeti Lewis Hamilton a sirályszárnyas old timer Mercit, ettől még egyáltalán nem érzem márka azonosnak a Hot Wheels-t. 

Lépjünk túl a meglepettségen, a Hot Wheels-féle IWC-k számlapja a lengedező kockás zászlót imitálja, szürkés tónusai kiválóan passzolnak a 43 milliméteres homokszórt, ezáltal mattszürke tokhoz – oldalába gravírozva a Hot Wheels logót látjuk. 

A vízállósága 60 méter, tehát a véletlen vízbeeséseket még bírja, de a pilótaóra nem is erre való. A szerkezet a Pilot’s Watch Chronograph-okban használt, az IWC által fejlesztett 69385-ös szerkezet, 46 óra járástartalékkal. 

A szettben megkapjuk az IWC Racing 300 SL Gullwing 1/64-es mását is, ami a gyártó szerint az eddigi legrészletgazdagabb Hot Wheels.  50 darab készül a limitációból, egyenként 10.000 amerikai dollárért. 

A cikk eredetileg a Business Class Magazin 2021/11. számában jelent meg. Ha szeretné megvásárolni a lapot vagy előfizetne rá, akkor azt megteheti a Dimagon keresztül.

Előző cikk

Jól szerepelt a magyar csapat a Bocuse d’Or-on

Következő cikk

Kivételes hatékonyság