Home»Startup»Multifunkcionális virtuális térkép – hasznos információkkal

Multifunkcionális virtuális térkép – hasznos információkkal

1
Shares
Pinterest Google+

Felhasználót és partnert egyaránt támogató multifunkcionális applikációt fejlesztett ki egy magyar startup egyéni és céges felhasználók számára, amely egy virtuális térképen nyújt hasznos információkat turistalátványosságokról, középületekről, segíti a közúti közlekedést, a parkolást, ráadásul a rendszerhez csatlakozott éttermekben és üzletekben felhasználható, árengedményt biztosító kártyát is kínál. Az AmpeGo fejlesztéséről Horváth Péter ötletgazdával beszélgettünk. 

Az ATM-automatáktól a traffipaxig

„Olyan multifunkcionális applikációt szerettünk volna kifejleszteni, amely egyaránt segítséget nyújt a felhasználóknak, a vállalkozóknak és az önkormányzatoknak is” – vázolta fel megkeresésünkre Horváth Péter tulajdonos alkalmazásuk sokoldalúságát. Az AmpeGo-t úgy kell elképzelni, mint egy hírgyűjtő oldalt vagy egy bevásárlóközpontot: megtalálható benne minden hasznos applikáció, amit eddig külön-külön kellett telepítenünk a telefonunkra – ez most egy alkalmazáson belül megoldható. Minden funkció saját fejlesztés, egyedileg leprogramozva, a rendszerek pedig integrálhatók Android és iOS telefonokra is. A szoftver a telefonon engedélyezett navigációs térképet használja, amelyen a hasznos információk között megtalálhatóak például az állatorvosi rendelők, a gyógyszertárak, a rendőrkapitányságok és az okmányirodák – lokációnk szerinti távolsági sorrendben. Az ATM-bankautomaták már külön funkcióként jelennek meg, ahova belépve, szintén egy digitális térképen találhatjuk meg bankfiókunkat.

Közlekedés egyszerűen

Amennyiben parkolni szeretnénk, kiválaszthatjuk az appon belüli parkolás alkalmazást, és máris láthatjuk a fizetős, illetve az ingyenes parkolókat, parkolózónákat – azok díjszabásával együtt –, ráadásul az applikációval fizetni is tudunk, percre pontosan csak annyi időt, amennyit autónkkal ténylegesen ott töltöttünk. Az alkalmazás ebben a funkcióban is távolsági sorrendbe rakja a közelünkben lévő lehetőségeket, és szükség szerint oda is navigál bennünket.

Talán az egyik leghasznosabb a közlekedést elősegítő funkciója, az útinfó és traffipax-adatbázis, amely 12-fajta jelentés beküldésének lehetőségét kínálja. Ez az előjelző rendszer segítségünkre lehet, ha gyorsabban hajtunk a megengedettnél, illetve ha baleset, torlódás, útzár vagy traffipax várható az előttünk lévő útszakaszon. Az alkalmazáson belül jelentést is írhatunk és küldhetünk hozzá, továbbá képet is csatolhatunk, hogy a többi úton levő felhasználót is informáljuk az útviszonyokról. Az AmpeGo-widget használatával meghosszabbítható a készülék akkumulátorának üzemideje: a cellainformációs rendszer helymeghatározása révén nem kell a GPS-t bekapcsolni, valamint az applikációt futtatni, mert a widget ezek nélkül is figyelmeztet traffipaxra, rendőrségi ellenőrzésre, balesetre, torlódásra.

Ha kirándulni indulunk, az alkalmazáson belül találunk egy látnivalók funkciót is, amely nem csak a helyi turistalátványosságokat mutatja meg, hanem a közelünkben levő koncerteket, fesztiválokat és különböző eseményeket is (igaz, jelenleg csak tavalyi, vagy annál még régebbi eseményeket láthatunk, de talán még fejlesztés alatt van ez a funkció). Előnye, hogy nem csak szöveges leírást kapunk hozzá, mert az alkalmazás digitális felolvasó funkciót is tartalmaz, így hasznos lehet vezetés közben is.

A teljes cikket olvassa el a Business Class Magazin PLAKÁTVAGÁNYOK című lapszámában!
Fizessen elő nyomtatott vagy digitális formában!

Előző cikk

Slow Budapest – Lassan járj, hogy tovább és jobban élj!

Következő cikk

„Mi vagyunk a legnagyobb hobbirendezvény” – Interjú a SMART Konferencia főszervezőjével