Home»Lifestyle»A stílusos és boldogító igen nyomában

A stílusos és boldogító igen nyomában

1
Shares
Pinterest Google+

Minden kislány arról álmodozik, hogy egyszer fehér lovon eljön érte a jóképű herceg, és egy hatalmas gyémánttal ékesített gyűrűvel megkéri a kezét, majd boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Ám a valóság ennél árnyaltabb, sokaknál elmarad a romantikus lánykérés, a gyémánt és a fehér ló is, néhány lánynak pedig még a potenciális férjjelölt felkutatása is gondot okoz. Életre szóló romantikus pillanat vagy lélektelen dollármilliárdos üzlet lett az esküvő? A következő összeállításban olyan vezető nemzetközi divatházak lélegzetelállító menyasszonyi kollekcióival ismerkedhetnek meg, amelyek mindenkit az oltár elé csábítanak. Akár többször is.

Aki már túl van rajta, az pontosan tudja, milyen gondos és alapos előkészülettel jár egy esküvő. Aki még előtte áll, annak érdemes időben belekezdenie a szervezésbe, hogy minden tökéletes legyen azon a bizonyos nagy napon. Igen, már az eljegyzés pillanatában megkezdődik a visszaszámlálás az oltárhoz vezető út életre szóló emlékének megteremtéséig.
Kis kitérővel érdemes megemlékezni arról a tényről, hogy amíg hazánkban, a családvédelmi törvény értelmében, jelenleg egy férfi és nő köthet házasságot, így ők tekinthetők családnak, addig több európai és amerikai országban, illetve Ausztráliában azonos nemű párok – nő és nő, férfi és férfi – között is létrejöhet ez az érzelmi alapokon nyugvó szociális és társadalmi intézmény.
Az esküvői előkészületek során minden kétséget kizáróan a legnagyobb stresszt az ideális helyszín és/vagy templom kiválasztása, lefoglalása mellett az alkalmi ruhák beszerzése okozza. Hogy elkerüljük a családi vitákat, célszerű szakemberekre vagy a szakterületre specializálódott cégre bízni ezt a hatalmas munkát, így a kivitelezéssel járó rengeteg feladattól tehermentesíthetjük magunkat és még az ízlésbeli különbségeket is könnyedén áthidaljuk egy harmadik fél segítségével. A tengerentúlon a legnagyobb film- és popsztárok, politikusok és üzletemberek évtizedek óta igénybe veszik az esküvőszervező cégek széles portfóliójában megbúvó kínálatokat. Az iparág napjainkban egyre magasabb színvonalon dübörög, Magyarországon is egyre többen választják ezt a nem túl költséghatékony, ám profi támogatást.
A szervezésből a jövendőbeli férj és feleség is alaposan kiveheti a részét, a meghívók megtervezése és szétküldése után a dekoráció színvilága, a vacsorán felszolgált minőségi ételek és italok sorrendje, a bámulatos esküvői torta is kiválasztásra kerül. A legjelentősebb családi és baráti pillanatok megörökítését érdemes profi fotósra vagy videósra bízni, de az esküvői autók és azok dekorációjára, az apró ajándékok beszerzésére és a nászút előkészítésére is érdemes hangsúlyt fektetni. A mottó minden esetben a tökéletesség és a harmónia! A hagyományos vagy extrém ötletek megvalósításában pedig egyedül a pénztárcánk szabhat határt. Köztudott tény, hogy a menyasszonyok adrenalinszintjét a különböző fazonú és stílusú esküvői ruhákkal lehet igazán az egekbe emelni, ezért a Business Class Magazin elhozta a területen alkotó négy legismertebb nemzetközi divatház 2018-as ruhakölteményeit, amelyek tökéletes inspirációt adhatnak a tavaszi és nyári szezonban házasodóknak.

Egyéniségek az oltár előtt

Modern és romantikus sziluettekkel lepte meg a tavaszi esküvőre készülő menyasszonyokat Monique Lhuillier. A világhírű divattervező legfrissebb bridal kollekciója a legfinomabb csipkék, selymek, tüllök és szaténok mesés harmóniájából született. A javarészt vintage ihletésű, klasszikus vonalú és hercegnő fazonú darabok mély dekoltázsokat és drámai szoknyarészeket kaptak, így nemcsak látványos eseménnyé, hanem feledhetetlen élménnyé is varázsolják a boldogító igen kimondását.
Aki eddig hazánkban nem ismerte volna Monique Lhuillier nevét, az az idei Oscar-gála után egy életre megjegyezte. A Fülöp-szigeteki születésű amerikai tervezőnő különleges dekoltázsú, magenta színű ruhájában vonult a rangos filmes esemény vörös szőnyegén Borbély Alexandra. A mesés kreáció igényes kidolgozása, a test vonalát követő fazonja és a lágyan leomló fodrai lenyűgöző megjelenést kölcsönöztek a színésznőnek. Kevesen tudják, de az haute couture és a ready-to-wear világa mellett az esküvői öltözékek területén is jelentős Lhuillier munkássága. Szalonjából menyasszonyok ezrei választanak a nagy napra olyan sziluetteket, amelyekkel igazán emlékezetessé tehetik az oltárhoz vezető utat. 2018-as őszi esküvői kollekciója a hagyományos szabásvonalak mellett a stílusos és modern arák igényeit is kielégítik. Nem áll távol tőle a meghökkentés sem, a földet söprő csipkeruhához ebben a szezonban fehér bőrdzsekit társított, amivel szembement a merev szabályoknak. Kitűnő ízléssel emeli ki a vékony derekat, a formás dekoltázsokat és a finom ívű vállakat. Kedveli a vintage ihletésű formákat, a test vonalát követő, szuperszűk sziluetteket, de gyűjteményében felbukkannak a hatalmas szoknyarészekkel rendelkező hercegnőfazonok is. A klasszikus hófehér mellett találkozhatunk a törtfehér és a pezsgő árnyalataival – a főként selyemből, szaténból, tüllből és kreppből készült sorozatban. A magas minőségre utalnak határozott vonalú nadrágos összeállításai, az aprólékos gyöngy-, virág-, és tolldíszítései is. Monique Lhuillier kollekciójának darabjai a mai menyasszonyok igényeinek megfelelően készültek, az egyedi és kényelmes ruhaköltemények lehengerlő és emlékezetes megjelenést kölcsönöznek viselőiknek. Stílusos és elegáns, pont olyan, mint amiről minden kislány álmodozik.

A teljes cikket olvassa el a Business Class Magazin ROBOTOK ÉS EMBEREK című lapszámában! Fizessen elő nyomtatott vagy digitális formában!

Előző cikk

Versek, de kinek? – A magyar költészet napja 2018

Következő cikk

Régi fényében tündököl a magyar prémiumautók piaca