Home»Online»Valódi segítség a versenyben lévőknek – Napi Közbeszerzés alkalmazással

Valódi segítség a versenyben lévőknek – Napi Közbeszerzés alkalmazással

1
Shares
Pinterest Google+

A Közbeszerzési Hatóság tavaly májusban indította útjára új kommunikációs csatornáját, a Napi Közbeszerzés elnevezésű telefonos applikációt. Az alkalmazás a közelmúltban több új funkcióval bővült, lehetővé téve többek között, hogy a gazdasági szereplők a kiírás pillanatában értesüljenek az őket érintő hirdetményekről és határozatokról – hívta fel a figyelmet a szervezet sajtó-háttérbeszélgetésén Rigó Csaba, a hatóság elnöke.

Versenyfokozás és korrupcióeltörlés – átláthatósággal

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Közbeszerzési Hatóság kiemelt feladatának tekinti, hogy biztosítsa a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatos információk teljes körű átláthatóságát, hiszen a transzparencia fokozza a versenyt, és csökkenti a korrupciós kockázatokat. „Számos újítást vezettünk be az elmúlt időszakban annak érdekében, hogy az átláthatóságot tovább növeljük: napi szerkesztésűvé tettük a Közbeszerzési Értesítőt, elindítottuk a Napi Közbeszerzés mobilapplikációt – amelyet azóta már ötezren töltöttek le –, illetve a hatóság honlapján, a www.kozbeszerzes.hu-n is folyamatosan, naprakészen jelentetünk meg minden, közbeszerzési eljárásokhoz, illetve jogorvoslathoz kapcsolódó információt, döntést” – fogalmazott Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.
Az alkalmazás áttekinthető rendszerben és közérthető formában tárja az érdeklődők elé a közbeszerzéssel kapcsolatos, naprakész szabályokat, alapvető tudnivalókat. Egyúttal gyakorlati segítséget nyújt az ajánlatkérőknek a közbeszerzési eljárások eredményes lebonyolításához, az ajánlattevőknek pedig a sikeres ajánlattételhez. Mindezen információkról napi rendszerességgel „push” üzenet érkezik az adott menüpontra feliratkozóknak.

Az applikáció segítségével az érdeklődők naponta értesülhetnek a közzétett hirdetményekről. Ezenkívül elérhető a felhasználóknak a Napi jogorvoslat (a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatainak rövidített, közérthető tára); a Napi jó gyakorlat (aktualitások a hazai és a nemzetközi közbeszerzési jog világából); a Napi ellenőrzés (az ellenőrzési tapasztalatok megosztása); a Napi statisztika (a közbeszerzések területét érintő legfontosabb mutatószámokról); a Napi tipp (hasznos tanácsok jogalkalmazóknak); valamint a Hírcsatorna (szakmai rendezvények, a hatóság adatbázisaival kapcsolatos friss hírek) menüpont. A hatóság lehetőséget nyújt más érdekelt szervezetek számára is, hogy közzétegyék a szakterületet érintő tartalmaikat, így például január óta a Gazdasági Versenyhivatal heti rendszerességgel jelentkezik tippjeivel.

Új funkcióval bővült

 Az egy éve indult, Napi Közbeszerzés nevű, naponta frissülő telefonos alkalmazás elsősorban a közbeszerzési piac szereplőinek munkáját segíti, hiszen a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók, az ajánlatkérők, illetve a potenciális ajánlattevők, vállalkozások naprakészen értesülhetnek az őket érintő információkról. Az egyéves mobilapplikáció új funkciókkal bővült, amelyek gyors és gyakorlati segítséget nyújtanak a közbeszerzési hirdetmények, illetve jogorvoslati döntések közötti kereséshez. „Az új Menedzserértesítő funkciónak köszönhetően az alkalmazás előre beállított kulcsszavak alapján figyelemfelkeltő üzeneteket küld a témában megjelent közbeszerzési pályázatokról, így a felhasználók azonnal, már a kiírás pillanatában értesülhetnek az őket érintő hirdetményekről, valamint a Közbeszerzési Döntőbizottság számukra releváns határozatairól. A fejlesztés része, hogy a hatóság honlapjának általános keresőfunkcióját okostelefonra is kibővíti, így a felhasználók az online felülethez hasonlóan előre beállított paraméterek alapján, könnyen és egyszerűen kereshetnek a hirdetmények között” – fűzte hozzá Rigó Csaba.
A személyre szabható alkalmazás letölthető Android és iOS készülékekre is.

A teljes cikket olvassa el a Business Class Magazin VEZETŐK című lapszámában! Fizessen elő nyomtatott vagy digitális formában!

Előző cikk

Automatizált kiválasztási folyamat az Indivizóval

Következő cikk

Hogyan működtessünk innovatív szervezeteket? – Avagy vezetés a VUCA világában