Home»Lifestyle»Előtérben a dizájn

Előtérben a dizájn

1
Shares
Pinterest Google+

2021 márciusában debütált az utakon a tisztán elektromos meghajtású MINI első különkiadása, amely minden korábbinál letisztultabb formanyelvvel, Multitone Roof színátmenetes tetőfényezéssel, exkluzív stílusjegyekkel, újragondolt utastéri elrendezéssel és prémium minőségű felszereltségi tételekkel népszerűsíti tovább az emisszió-mentes mobilitást, az opcionális extrafelszereltség részeként új vezetést támogató rendszerekkel, kényelmi funkciókkal és járműkapcsolati megoldásokkal.

Friss stílusjegyeinek és új felszereltségi tételeinek köszönhetően a MINI Cooper SE 2021 márciusától minden korábbinál intenzívebb vezetési élménnyel népszerűsíti tovább az elektromos mobilitást. A brit prémiumgyártó első tisztán elektromos meghajtású modelljét az új MINI Electric Collection különkiadás öltözteti még színesebb ruhába: az újratervezett frontrészéhez és Multitone Roof színátmenetes tetőfényezéséhez a karosszérián és az utastérben egyaránt exkluzív stílusjegyek, illetve prémium minőségű felszereltségi tételek társulnak.

Az új MINI Cooper SE frontrészét meghatározó stílusjegyek, így a hatszögletű hűtőrács és a kör alakú első fényszórók még inkább előtérbe kerültek.

A MINI Electric Collection különkiadáshoz elérhető karosszériafényezési árnyalatok között most először az Island Blue metál, alternatívaként pedig a Rooftop Grey metál is megtalálható. Az exkluzív kiadás ráadásul a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezést is megkapja, amely egyedülálló stílusjegy a kisautók mezőnyében. Az új karosszériafényezési technika a szélvédőtől egészen a hátsó légterelő szárnyig nyúlva kínálja a San Marino Blue, a Pearly Aqua és a Jet Black árnyalatok harmonikus átmenetét.

A különkiadás összetéveszthetetlen megjelenését exkluzív motorháztető-dizájn és oldalsó csíkok nyomatékosítják, amelyek színátmenetes kialakításukkal a tetőt is stílusosan egészítik ki.

A sportos kisugárzást fekete külső visszapillantó-házak, 17” méretű küllő-dizájnú könnyűfém keréktárcsák, valamint Piano Black magasfényű karosszéria-kiegészítők (a hűtőrács, az első fényszórók és a hátsó lámpák keretei, a MINI emblémák, a hátsó típusfelirat, a kilincsek és az oldalsó irányjelző-panelek) erősítik. A csomag részei továbbá a mátrix funkcióval dolgozó távolsági fénnyel szerelt adaptív LED-technológiás első fényszórók, a nyomtatott MINI Electric felirattal ellátott küszöblécek, a Light Grey szövet / műbőr borítású sportülések, az újratervezett, aluminium utastéri dekorbetétek és az antracit-árnyalatú tetőkárpit is. Az utastér újragondolt prémium minőségét MINI Electric logóval ellátott, nappa bőrrel bevont sportkormány fokozza.

Az elektromos motor, 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítménye, a futómű típus-specifikus hangolása és a MINI Cooper SE alacsony súlypontja garantálja a gyártó által fémjelzett, legendás agilitást. A nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor, amelyet a mérnökök mélyen a modell padlólemezébe süllyesztettek, a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP) mérései szerint egyetlen feltöltéssel 203 – 234 kilométer tisztán elektromos hatótávolságot kínál. Ez a hatótávolság már pont az a kategória amikor elgondolkodhatunk azon, hogy nem csak a városi használatra választunk tisztán elektromos meghajtású járművet, hanem kisebb kirándulások is beleférnek a napi használatba.

A MINI Cooper SE első különkiadásához opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételek sorát újonnan összeállított felszereltségi csomagok színesítik, amelyek a legkedveltebb kényelmi funkciókat, intelligensebb járműkapcsolati megoldásokat és az iránymutató vezetést támogató rendszereket egyaránt felkínálják az ügyfeleknek.

A modellhez első ízben válik elérhetővé a kormányfűtés, ami valljuk be mára már szinte alap felszereltség a legtöbb gyártónál. A Connected Navigation Plus csomag Head-Up kijelzőt, vezeték nélküli okostelefon-töltést, a Concierge Services szolgáltatásait és a MINI Connected XL okosalkalmazás funkcióit is magába foglalja.

Az új DriverAssistance Plus csomag részeként elérhetővé válik a modellhez az aktív tempomat (Active Cruise Control) is, amely most első ízben Stop & Go funkcióval dolgozik. A technológia arra is képes, hogy szükség esetén álló helyzetbe fékezze az autót. A továbbhaladáshoz a vezetőnek csupán újra rá kell lépnie a gázpedálra. A technológia négy fokozatban képes automatikusan tartani a kívánt sebességet és távolságot az autó előtt haladó jármű mögött, amelyhez folyamatosan elemzi a szélvédő mögé szerelt kamera élőképét.

A cikk eredetileg a Business Class Magazin 2021/4. számában jelent meg. Ha szeretné megvásárolni a lapot vagy előfizetne rá, akkor azt megteheti a Dimagon keresztül.

Előző cikk

Amire érdemes figyelni: Grand Seiko

Következő cikk

A generációváltó