Home»Startup»Magyar vizslaőrület a kriptopiacon

Magyar vizslaőrület a kriptopiacon

0
Shares
Pinterest Google+

Május végén elindult Magyarország első mémcoinja, amivel amellett, hogy szerencsés esetben sokat lehet keresni, még adakozni is lehet. Az alapítók ugyanis úgy gondolták, hogy a kriptovaluta tíztrilliós teljes készletének 10 százalékát állatmenhelyeknek adják.

A legelső és legismertebb kriptopénz, a bitcoin óta már számos digitális valuta nagy népszerűségnek örvend a világon. Nemzetközileg éppen a kutyás kriptovaluták a divatosak, ezt lovagolta meg a Hungarian Vizsla Inu is.

A baráti társaság által alapított virtuális magyar pénz szorzója szerencsés esetben az év végére a mostani árfolyamhoz képest akár százszoros vagy ezerszeres is lehet.

„Még nagyon az elején járunk, de mivel emelkedő potenciál van a coinokban, ezért reálisnak gondoljuk, hogy nagy befektetés lehet. Ahogy minden befektetésbe, úgy ebbe is az elején érdemes belevágni, ugyanis a kriptovaluták esetében nem csak duplázásról lehet beszélni, hanem száz vagy ezerszereződésről” – mondta az induláskor a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója, Sándor Fábián.

Ma már rengeteg kriptovaluta van a piacon, és mivel jó befektetésnek számít, a nyerészkedő oldalak is megjelentek. A Hungarian Vizsla Inu alapító is szereztek rossz tapasztalatokat, innen kapták az ötletet. „Pár éve már követem a kiptovaluták világát, részben a saját érdeklődési köröm miatt, részben pedig azért, mert egy számítástechnikai vállalkozásom van.

Egy este a baráti online sörözés alatt került szóba kriptovaluta és a különböző tapasztalatok. Innen már csak pár sör volt odáig eljutni, hogy csináljuk meg a saját tokenünket.

Az indulás nem volt könnyű, mert nincs mögöttünk több millió dolláros befektető. Mindenki főállás mellett fordítja most erre az idejét és a pénzét” – mesélte Fábián.

Az azóta már működő mémcoinnak közel 900 holdere van, ami kiemelkedően jó kezdésnek számít. A vásárlóknak csak fele magyar, a többiek nemzetközi szinten vásárolják a Hungarian Vizsla Inu tokenjeit. Mivel a frissen indult cégnek kezdetben még nem állt rendelkezésére akkora összeg, hogy abból jótékonykodjanak, az alapítók a saját pénzükből kezdték el az adományozást. Elsőként a törökszentmiklósi Befogad-lak állatmenhely 70 lakója kapott fél tonna száraz tápot.

950-szeresére nőtt három hét alatt a vizslacoin árfolyama

Az első magyar befektetési és jótékonysági kriptovaluta árfolyama az első hónapjának végére a kezdeti értékhez képest 950-szeresére nőtt. A növekedés százalékban kifejezve a csúcsponton 145 000 százalékos volt az akkor még 1250 holderes digitális fizetőeszköznek. Az eddigi befektetők nagyrésze biztosan örömmel nézegeti az online pénztárcáját, ugyanis a számok szépen kúsznak felfelé. Az első holderek között akad olyan, aki egy kávé dollárért vásárolt, befektetése pedig ma egy kisebb használt autó értékével vetekszik. A tranzakciók teljesen transzparensek és mindenki számára láthatóak, így számszerű példák is akadnak. Az egyik – természetesen anonim – vásárló például 100 dollárért vásárolt, eddig kivett összesen 5 400 dollárt és még van nagyjából 9000 dollár értékben tokenje a jelenlegi árfolyamnál.


„Még nagyon az elején járunk, de mivel emelkedő potenciál van a coinokban, ezért reálisnak gondoljuk, hogy nagy befektetés lehet. Ahogy minden befektetésbe, úgy ebbe is az elején érdemes belevágni, ugyanis a kriptovaluták esetében nem csak duplázásról lehet beszélni, hanem száz vagy ezerszereződésről. A növekedést a „kriptoszűz befektetők” adják, akik frissen estek bele a kripto-világába és szerencsére hosszútávon hisznek a projektben, hiszik ahogy mi is, hogy ez egy jó dolog amit csinálunk, mint befektetés mint támogatások szintjén. Mi főleg őket szeretnénk megcélozni, mert ők azok, akik kimaradtak a bitcoin őrületből és a BTC-vel már úgy érzik nem lehet akkorát keresni, mint jelenleg a Vizsla Inu-val és emellett támogatnának is nehéz sorsú kutyákat” – mondta a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója, Sándor Fábián.

A kriptovalutáknak a részvényekkel szemben sokkal nagyobb a volatilitásuk, még a legnagyobb bitcoin is képes egy nap akár 30 százalék növekedésre vagy esésre. Ez a kisebbnél hatványozottan igaz,

a vizslához hasonló mémcoinok esetében óriási potenciál van, akár tízezerszeres szorzóval is képesek növekedni.

Mindemellett, egyszerűen a tulajdonosoknak még 3 százalék extra bónuszt is adnak minden kereskedésből tulajdonarányosan, így kamatoztatva a befektetéseiket és ösztönözve a hosszú távú gondolkodásra. „Mi, az alapítók nagyon bízunk a valutában. Év végére a jelenlegihez képest még ötven-százszoros árfolyamot szeretnénk elérni, több éves távlatban meg határ a csillagos ég, akár tízezerszeres szorzók is bőven reálisak lehetnek” – tette hozzá Sándor Fábián.

Van, ahol már vizslával fizethetünk

Egyre többen vannak, akik bizalmat szavaznak a kriptopénzeknek és terméküket vagy szolgáltatásukat digitális fizetőeszközökért is elérhetővé teszik.

Bitcoinért cserébe egy ideje már hamburgerezhetünk vagy jógázhatunk is Budapesten, s már az új magyar kriptovalutával, a Hungarian Vizsla Inu-val is számos helyen fizethetünk a kasszánál.

A május végén indult magyar mémcoin elfogadóhelyei között szerepel virágbolt, több szálloda, kávézó, sőt abádszalóki vízisport szolgáltató is. „A médiaszerepléseink hatására több tucat megkeresést kaptunk olyan magyar vállalkozásoktól, akik elfogadóhelyként szerettek volna csatlakozni a Hungarian Vizsla Inu-hoz. Jelenleg a csapatunk kissé lemaradásban a sok jelentkező kezelésében, de már most több mint tíz helyen lehet közvetlenül fizetni a valutánkkal, ez a szám pedig a szerződések aláírásával heteken belül többszörösére növekedhet” – mondta a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója, Sándor Fábián.

Az egyik első, elhíresült bitcoinos tranzakció során egy floridai fejlesztő vett két pizzát a gyerekeinek, egészen pontosan 10 000 bitcoinért. Ez mai értéken 93,4 millió dollár, vagyis közel 28 milliárd forint; igazán szép összeg egy felnőtt és két gyerek megetetéséért. Mivel a vizslás kriptovaluta is erősen felívelőben van, így nem biztos, hogy a legjobb ötlet elkávézni a pénzt – ugyanakkor persze jó érzés, hogy az addig csak egy applikációban látott számsorért cserébe fizikális termékekhez vagy szolgáltatásokhoz jut az ember. „Örömmel jelentem, hogy az elmúlt öt hétben 10.295x-ösére nőtt a vizslacoin árfolyama. Az eddigi legjobb napunkon pedig 16.288 szorosos volt a növekedés. Már több mint 13 ezer holderünk van, a számuk folyamatosan emelkedik, és ezzel együtt a befektetésük értéke is jellemzően nő” – árulta el Sándor Fábián még július közepén.

A klasszikus tőzsdéhez szokott kereskedők számára szinte követhetetlen árfolyamnövekedés miatt lehetséges, hogy az első holderek között akad olyan, aki egy kávé dollárért vásárolt, befektetése pedig ma egy kisebb használt autó értékével vetekszik. És az alapítók remélik, hogy hamarosan akár luxusingatlant is lehetne majd érte vásárolni. A kriptovalutáknak a részvényekkel szemben sokkal nagyobb a volatilitásuk, még a legnagyobb bitcoin is képes egy nap akár 30 százalék növekedésre vagy esésre. Ez a kisebbnél hatványozottan igaz, a vizslához hasonló mémcoinok esetében óriási potenciál van, akár tízezerszeres szorzóval is képesek növekedni. Mindemellett, egyszerűen a tulajdonosoknak még 3 százalék extra bónuszt is adnak minden kereskedésből tulajdonarányosan, így kamatoztatva a befektetéseiket és ösztönözve a hosszú távú gondolkodásra.

Nemzetközi tőzsdén a magyar vizsla

A múlt hónapban bejelentették, hogy a világ egyik vezető kriptotőzsdéje, a Hotbit is hamarosan listázza a Hungarian Vizsla Inu-t. Ennek a nemzetközi tőzsdének 2 millió felhasználója van, akik naponta átlagosan 400 millió dollár értékben kereskednek digitális fizetőeszközökkel. A Hungarian Vizsla Inu augusztus 23-tól lett elérhető a Hotbiten. A bejelentés hatása azonban máris meglátszik az emberek érdeklődésén: néhány nap alatt 400 százalékkal emelkedett a HVI árfolyama. „A csapatunk számára nagy büszkeség, hogy a Vizsla Inu Token listázásra kerül a Hotbiten. Magyar kriptovalutát még sosem jegyeztek akkora nemzetközi tőzsdén mint ez, így a munkánk elismerésének tekintjük a Hotbit szakértőinek megkeresését” – mondta a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója, Gülsen Péter. 

A tőzsdei jelenlét hatására az elkövetkezendő időszakban további dinamikus növekedésre lehet számítani a HVI árfolyamában. Az első magyar befektetési és jótékonysági kriptovaluta csapata ugyanis a Hotbit bejelentésével párhuzamosan néhány újítást is hozott. Így például olyan extra lehetőségeket kapnak a felhasználók, mint a HVI lekötése évi 10 százalék tokenkamattal és az egyszerűbb azonnali kereskedés. „Bízunk benne, hogy hamarosan további nemzetközi kriptotőzsdék is listáznak majd minket. Ezek minél nagyobbak, annál nagyobb befolyással vannak az árfolyamra, így elsősorban a TOP3 tőzsde felé kacsintgatunk” – tette hozzá Gülsen Péter. 

Kínai tőzsdén a vizsla

Szeptember 6-án hétfőn az XT.COM nevű kínai kriptotőzsdén is megjelent a Hungarian Vizsla Inu. Az XT a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, napi forgalma több mint 200 milliárd forint, ami háromszor nagyobb a Hotbitnél. „Hatalmas elismerés számunkra, hogy néhány hét leforgása alatt két nemzetközi kirptotőzsde szakértői is úgy döntöttek, listázzák a vizslát. Nagy lehetőségként tekintünk arra, hogy immár a kínai XT-n is elérhetőek vagyunk, mindez hatalmas növekedési potenciált rejt magában” – mondta a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója, Gülsen Péter.

Ahogyan Pétertől megtudtuk, a legnépszerűbb magyar kriptovaluta hamarosan egy újabb nemzetközi tőzsdére is felkerül. A következő listázás az IndoEx-en várható, ami méreteiben tizenháromszor akkora forgalommal rendelkezik mint a Hotbit és a világ Top 10 kriptótőzsdéjébe jutásáért versenyez. Napi forgalma több mint 700 milliárd forint, ami 1000 token helyett alig 70 listázott valuta közt oszlik el. Itt Vizsla Token (HVI)-BTC (Bitcoin) és HVI-USDT (Dollár kriptó) párokkal lehet már kereskedni szeptember 20-ától.

A cikk eredetileg a Business Class Magazin 2021/10. számában jelent meg. Ha szeretné megvásárolni a lapot vagy előfizetne rá, akkor azt megteheti a Dimagon keresztül.

Előző cikk

Dunakanyar, te csodás – Remények és aggályok

Következő cikk

Segítség a Colibri Charity-vel