Home»Lifestyle»Nagy, fénylő, nyíl alakú arany mutatók

Nagy, fénylő, nyíl alakú arany mutatók

0
Shares
Pinterest Google+

Az Ulysse Nardin a navigációs műszerek vezető gyártója 1846 óta, de a svájci óragyártó kedvenc játszótere mindig is az óceán volt. Az elmúlt 175 évben Ulysse Nardin folyamatosan növekszik, és olyan időmérőket hoz létre, amelyek tükrözik a tenger hullámainak ritmusát. Idén, fennállásának 175. évfordulója alkalmából a cég két új, limitált kiadású karórát készített a DIVER és MARINE Megayacht óráiból amelyeket az egyik legrangosabb hajókiállításon a 2021-es Monaco Yacht Show-n, a festői Port Hercules kikötőben mutattak be a nagyérdeműnek. Mindkét órát az óceán ihlette, és közös jellemzőjük, hogy mindkettőben található valami különleges.

Mondanunk sem kell, hogy a svájci gyártó készíti a piac egyik legmegbízhatóbb és legkorszerűbb búváróráit.

Az új Monaco Yacht Show Limited Edition a DIVER a kollekció ékköve, egy rendkívül strapabíró modell, amely még a legvadabb cápák támadásaitól sem riad meg.

A limitált kiadás, mindössze 100 darabban készül, UN-150 automata szerkezettel, 48 órás teljesítménytartalékkal. A modellt kifinomult piros vonalak díszítik, az előlap illesztésénél körben valamint a másodpercmutató teljes egészében ezt a színt kapta. A limitált kivitelen a „MONACO YACHT SHOW” aláírás az Ulysse Nardin logó alatt szerepel, ezzel is felhívva a figyelmet a különleges kiadásra. A ház, és az előlap titánból készült, a keret pedig gumival van bevonva. A modell rendelkezik a búvárórák összes jellemzőjével mint az ultrakemény zafírkristály üveg, csavaros korona, lumineszcens festék réteg a 0-n, az optimális leolvasás érdekében még a legmélyebb vizekben is, és természetesen vízálló 300 méterig. Kérhetjük gumi, fém vagy szövet szíjjal, az ár minden esetben 13 ezer dollár.

Az Ulysse Nardin 2021 Marine Mega Yacht limitált kiadású karóra 44 mm-es 18K 5N rózsaarany tokkal rendelkezik, amelyet a 2019-es platina kiadáshoz hasonlóan egy repülő tourbillon szabályoz, amely a szuperyachtok legújabb generációs hajócsavarjáról mintázott tourbillon ketreccel van felszerelve. A tengerészeti témát folytatva a számlap közepén egy arany hajó orr motívum látható. A számlap bal oldalán egy precíz 3D holdfázis kijelző található, egyedi kétfunkciós ár-apály jelzővel (amely az ár-apály együtthatót és a térfogatot jelzi). A holdfázisjelzővel szemben, a számlap jobb oldalán egy 3D-s horgony látható, amely, akár egy valódi hajón, egy láncon lóg és a 12 óránál található csörlőhöz van rögzítve – ezek együtt mutatják, hogy mennyi maradt a 80 órás járástartalékból.

Nagy, fénylő, nyíl alakú arany mutatók teszik teljessé a yacht tematikájú esztétikát, melyeket a korábbi Ulysse Nardin tengerészeti órái ihlettek.

Az áttört számlap alatt megbújó “gépházba” nyújt betekintést a zafír hátlap. A tok egy 37 mm átmérőjű, UN-631 kalibernek ad otthont, amely összesen 504 darab, a repülő tourbillon, a holdfázisjelzés, a járástartalékjelző, az árapály-kijelzés és az idő működtetését végző alkatrészből áll.

A baloldali apró plaketten látható az egyes limitált példányok száma: „X/30”. A jobb oldalira pedig –mivel az órát a szuperyacht-tulajdonosoknak szánják és ennek megfelelően is árazzák –, a hajó neve vagy mottója is bevésettethető. Az Ulysse Nardin 2021 Marine Mega Yacht 5N tengerészkék aligátor bőrszíjjal érkezik, 50 méterig vízálló, és 30 számozott darabra limitált. Mivel kiskereskedelmi ára 306 ezer dollár, a világ legdrágább órái közé sorolhatjuk.

A cikk eredetileg a Business Class Magazin 2022/01. számában jelent meg. Ha szeretné megvásárolni a lapot vagy előfizetne rá, akkor azt megteheti a Dimagon keresztül.

Előző cikk

Sallagmentes étterem Szentendrén

Következő cikk

Magyar startup diktálja az új okosotthon trendeket