Home»Lifestyle»Időtlen szépség

Időtlen szépség

0
Shares
Pinterest Google+

A svájci órás Hublot cég ismét egyesítette erőit a neves francia Berluti divatházzal, hogy létrehozza az ikonikus Big Bang Unico kronográf óra új kiadását. Az eredmény neve Hublot Big Bang Unico Berluti Cold Brown, és ez egy valóban mesés darab lett, amely a Classic Fusion óra különféle különlegesnek számító megoldásait és irányvonalát követi.

A két együttműködő fél kézjegyével ellátott és elegáns ládában kézbesített, gyönyörű óra egy erősen korlátozott példányszámban elérhető sorozat része, amelyben mindössze 100 darab áll majd készen arra, hogy jövőbeni tulajdonosait boldoggá tegye. A Hublot Big Bang Unico Berluti Cold Brown tulajdonképpen egy vízió, amely konkrétan Kris Van Assche kreatív igazgató elképzelése.

Ez az időmérő a Berluti férfi divatház kézjegyét viseli, és kihasználja a Hublot óragyártó szakemberek mesteri érintéseinek szakértelmét, ami több okból is figyelemreméltóvá és rendkívül érdekessé teszi az órát.

A múlt által megihletett Kris Van Assche megalkotta ezt a gyönyörű Cold Brown patinás időmérőt, amelyet egy olyan különleges jegesen gleccseres, csillogó külső egészít ki, amely lehetővé teszi a barna árnyalatainak a maximális kiteljesedését.

Egy gyors pillantást követően is nyilvánvalóvá válik, hogy a kifinomult kivitelezés legmagasabb szintjének ékes példája tárul fel a szemünk előtt. A Berluti ikonikus velencei bőrével dicsekedő darab egyértelmű célja, hogy megragadja mindenki figyelmét. A rendkívüli Big Bang Unico számlap két darab zafírüveg között kapott helyet, miközben a komplex Unico mechanika fogaskerekei is láthatóvá válnak a tárcsán és a hátlapon keresztül. Ennek a Hublot Big Bangnak a középpontjában az Unico gyártmányú mozgatómechanika áll. Az MHUB1242 kaliber, azaz óraszerkezet elbújik a gyönyörű 45 milliméteres tokban, „visszacsapó” funkcióval és 72 órás energiatartalékkal kiegészítve.

A velencei bőr, amelyet egy gyönyörű Cold Brown patinával készítettek, lenyűgöző hatást kelt, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az óra keretén is látható.

Ennek létrehozásához egy teljesen új koncepcióra volt szükség az előlap esetében, de eleddig még nem kaptunk további részleteket arra vonatkozóan, hogy ez miképpen került megvalósításra.

A 100 darab mesés időmérő egyikének megcsodálása és esetleges bizsergető birtoklása azonban sok majdani tulajdonos számára legalább akkora jelentőséggel bírhat, mint az alkalmazott mérnöki megoldások részletei. Lehet, hogy néhány olvasó esetleg ráncolja a homlokát az óraszíjat láttán, amely a patinás bőr és gumi különleges ötvözete, de szerény meglátásunk szerint ez csupán ízlés kérdése.

A cikk eredetileg a Business Class Magazin 2021/12. számában jelent meg. Ha szeretné megvásárolni a lapot vagy előfizetne rá, akkor azt megteheti a Dimagon keresztül.

Előző cikk

A vadakat népszerűsíti Lázár Chef

Következő cikk

Nagy teljesítmény, élvezetesebb vezetés