Jól szerepelt a magyar csapat a Bocuse d’Or-on
A döntőn végül Franciaország léphetett fel a dobogó első helyére, a bronz Bocuse nyertese a tavalyi győztes Norvégia lett, míg az ezüst Bocuse-t Dánia csapata vihette haza. Rendkívül magabiztos és kiegyensúlyozott versenyzéssel Veres István és a magyar csapat végül a 11. lett a világ legrangosabb szakácsversenyén, ami Jókuti András szerint egy reális eredmény.
Egyszerű okmányolvasó szálláshelyeknek
Népszerű a szállásadók körében az okmányolvasási kötelezettség teljesítésére kifejlesztett furfangos magyar szoftver, a GoodID.
Forradalmasítják a mobilos videógyártást
Manapság már szinte bárkiből lehet hobbivideós, de sokak számára egyben hivatást és megélhetést is jelent az audiovizuális tartalmak készítése. A verseny óriási az online térben, és nem csupán a mennyiség, de a minőség is sokat számít a telített piacon. A magyar Recngo mobilalkalmazása éppen erre a kihívásra kínál megoldást: segítségével bárki levezényelhet egy akár 6 kamerás élő közvetítést is saját okoskészülékeivel. Az applikációval profi képi anyagok állíthatók elő egyszerűen és költséghatékonyan, ezzel tökéletes eszköz lehet a kisebb vállalkozások vagy szabadúszó tartalomgyártók kezében is.
Megoldották a „szétdobált” e-rollerek problémáját
A Rollin Technologies olyan töltő és dokkoló állomásokat fejleszt és gyárt, melyek segítségével az e-roller megosztó rendszerek hatékonyabban tudnak működni.
Nem tudjuk, milyen az „új normális”
Senkinek nem esett jól a koronavírus-járvány, így a fiatal vállalkozóknak sem, azonban akadnak számukra izgalmas üzleti lehetőségek: a piac újrarendeződik. Dr. Kovács Patrikkal, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) elnökével home office-ról, startupokról, katázásról, zombi szektorokról és az űrpiacról is beszélgettünk.
Német elegancia – Glashütte Original PanoMaticLunar
De azért mégiscsak, sokkal előkelőbb, elegánsabb, amikor az ingujj alól egy visszafogottabb, bőrszíjas óra bukkan ki, semmint egy gumiszíjas Hublot Big Bang. Nincs semmi gond az Hublot-val, csak nem feltétlen ez a megfelelő alkalom rá.
A csillagokig futott a magyar fine-dining lakásétterem
Még két év sem telt el a norvég mintáról átvett, fermentált vadnövényekre építő, fine-dining köntösbe burkolt, tradicionális magyar ízeket felidéző Salt nyitása óta, és már meg is kapta első Michelin-csillagját. Az élményvacsorákat kínáló lakásétterem filozófiájáról a tulajdonosokkal, Tóth Szilárd séffel és Boldizsár Máté sommelierrel beszélgettünk.
Szerelemből portugál-magyar konyha
Két újabb Michelin-csillagos étterme lett Magyarországnak: csillagot kapott az Essência és a Salt. Tiago Sabarigo és Éva Sabarigo éttermében a portugál és a magyar gasztronómia fuzionál.
Segítség a Colibri Charity-vel
Nem kell időt és pénzt sem fordítani arra, hogy segítsünk másokon – mindössze letöltenünk a Colibri Charity-t. Az egyetemisták által fejlesztett bővítménnyel úgy vásárolhatunk webshopokon, hogy annak egy része adományként landol az általunk kiválasztott alapítványokhoz vagy civil szervezethez. Az egyik alapítóval beszélgettünk.
Magyar vizslaőrület a kriptopiacon
Május végén elindult Magyarország első mémcoinja, amivel amellett, hogy szerencsés esetben sokat lehet keresni, még adakozni is lehet. Az alapítók ugyanis úgy gondolták, hogy a kriptovaluta tíztrilliós teljes készletének 10 százalékát állatmenhelyeknek adják.